Labdarúgó NB III.

2022.09.28. 19:24

A HFC 22 meccses győzelmi sorozatot szakított meg idegenben

A Hódmezővásárhelyi FC labdarúgócsapata szakította meg a Majos huszonkét mérkőzés óta tartó hazai veretlenségi sorozatát, miután 3–1-re győzött idegenben az NB III. Közép csoportjának 10. fordulójában.

Becsei Dávid

Ismét volt oka az örömre a vásárhelyi labdarúgóknak.

Fotó: Karnok Csaba

Hegedűs találatának köszönhetően már a 19. percben előnybe került a HFC a Majos vendégeként. Több gólhelyzetet is kialakítottak a hazaiak, de a vendégek védelme állta a sarat. 

A második játékrész elején egy szabadrúgás utáni kezezés miatt büntetőhöz jutott a Majos. Deczki védte Hock tizenegyesét, a kipattanót viszont bevágta a támadó a léc alá. 1–1 után nyíltsisakos játék folyt a pályán, amire frissítő cserékkel reagált Antal Krisztián és stábja. 

A 60. minutumban a csereként érkező Schildkraut lőtt bombagólt tizenhat méterről, miután végigjáratták a labdát a vendégek a hazaiak tizenhatosán belül. 2–1-es vezetésnél sem nyugodhattak meg a HFC-szimpatizánsok, mindent megtett a Majos az egyenlítésért, amit Deczki Máté többször bravúros védéssel akadályozott meg. 

A 94. percben került ki a pont a mondat végére, amikor a szélen elfutó Bata beadására érkezett jókor Kenderesi és a majosi kapuba belsőzte a labdát. A második helyét őrző HFC vasárnap a Kecskemét II.-t fogadja. 

Antal Krisztián: – Valódi csapatmunka eredménye ez a győzelem, aminek értékét a hazaiak huszonkét mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata adja meg. Óriási küzdöttünk a második félidőben, mindenki sokat tett azért, hogy hazavigyük a három pontot. Győzelmünket klubunk elnökségi tagjának, a születésnapját ünneplő Tejes Jánosnak ajánljuk. 

Majos–Hódmezővásárhelyi FC 1–3 (0–1) 
Labdarúgás, NB III., Közép csoport, 10. forduló. Majos, 250 néző. Vezette: Gáspár András (Vörös, Keszthelyi). 
Majos: Vukman – Széles, Czuczi, Kugli, Keczeli, Hock, Kovács L. (Orsós, 76.), Petrovics (Lizák, 52.), Pál A., Ulrich (Sajnovics, 67.), Budai (Ledneczki, 76.). Edző: Kardos Ernő. 
Hódmezővásárhelyi FC: Deczki – Molnár, Tapiska (Barta, 57.), Hunya, Bata, Irmes (Kenderesi, 71.), Orosz, Pesuth (Fődi, 90.), Zabari, Hegedűs M. (Schildkraut, 57.), Szabó P. Edző: Antal Krisztián. 
Gólszerzők: Hock (48.), ill. Hegedűs M. (19.), Schildkraut (60.), Kenderesi (94.). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában