Női labdarúgó NB I.

2022.09.11. 15:31

A KÉSZ-St. Mihály-Szeged ellen írta tovább sorozatát az MTK

A KÉSZ-St. Mihály-Szeged NB I.-es női labdarúgócsapata sem tudott betalálni az MTK Budapest ellen. A tavalyi bronzérmes a 2022–2023–as idényben még nem kapott gólt. A 2–0-s végeredményt már a 34. percben beállították a hazaiak.

Becsei Dávid

A fehér mezes KÉSZ-St. Mihály-Szeged a negyedik csapat, amely nem tudott betalálni az MTK kapujába.

Fotó: Rácz Ádám/MTK Budapest

Kezdeményezőbben indította a mérkőzést az MTK, amely már a 3. percben munkát adott a szegediek kapusának. Csontos Zsanettnek egy jobb oldalról beívelt szögletet kellett kipaskolni. A 13. percben ismét a hazaiak veszélyeztettek. Milunovics lőtte el kapásból az elé kerülő labdát, amelyet Csontos lábbal hárított, a kipattanót pedig Haraszti lőtte középre, de Milunovics centiméterekkel, de lemaradt róla. 

Bombagóllal, a 18. percben szerzett vezetést a MTK. 

Nagyjából 25 méterről lőtte ki a bal felső sarkot Vachter, 1–0. Egyértelműen dominálták a játékot a fővárosiak, akik a félidő derekán megduplázták előnyüket. Milunovics asszisztját Sipos váltotta közelről gólra, 2–0. 

A második játékrész már meddő mezőnyfölényt hozott. 

A félidő elején a szegedi védőknek a gólvonalról is menteniük kellett, de a legtöbbször a stabil védekezést gyakorolták, a hazai kapura kevésbé tudtak veszélyesek lenni. 

Ötödik meccsén is idegenben lép pályára a Major-csapat, szombaton 15 órától az eddig két-két győzelmet és döntetlent jegyző Diósgyőr vendégeként. 

Major László: – Szerencsére már kifelé megyünk az idegenbeli mérkőzések sorozatából. Az első félidő az MTK Budapesté volt, a szünet után viszont már elfogadható játékot nyújtottunk és tisztességgel helyálltunk. 

MTK Budapest–KÉSZ-St. Mihály-Szeged 2–0 (2–0) 
Női labdarúgás, Simple NB I., 4. forduló. Budapest, BKV Előre Sporttelep. Vezette: Alafi Beatrix (Majorné Nagy, Jakab). 
MTK Budapest: Erős – Vajda, Sipos (Farádi-Szabó, 82.), Vachter, Murár (Legendás, 63.), Pinczi, Palama, Haraszti (Bánfi, 25.), Milunovics (Tőzsér, 82.), Bokor, Magyarics (Csuhai, 63.). Edző: Makrai László Gergely. 
KÉSZ-St. Mihály-Szeged: Csontos – Pacsuta (Farkas N., 67.), Csizi, Marcea, Papp Sz., Sajti (Nagy V., 54.), Pilán, Juhász (Dékány, 54.), Knezevics, Balázs B. Suták (Rabi, 85.). Edző: Major László. 
Gólszerzők: Vachter (18.), Sipos (34.). 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában