Helyi sport

2022.09.08. 09:00

A Motorsport játékokon bizonyíthat Szabó Ádám

Nagy siker, hogy Ádám ott lehet a franciaországi versenyen.

Fotó: Syluette

Október 26-30. között Franciaországban, a Marseille melletti Le Castelletben rendezik meg a Motorsport Játékokat (FIA Motorsport Games), a Magyarországot képviselő válogatottba pedig bekerült a szegedi Szabó Ádám.

A Nemzetközi Autósport Szövetség (FIA) 2019-ben Rómában hagyomány teremtő céllal indította el a Motorsport Játékokat, amely első évében már nagy sikert aratott. A COVID korlátozások miatt a 2020-as játékokat elhalasztották és idén kerül megrendezésre a Forma-1-nek is otthont adó franciaországi Paul Ricard pályán.

A három napos rendezvényen egy helyszínen, több versenyautó kategóriában mérik össze tudásokat a pilóták. A formula autóktól kezdve a túraautókon át egészen a gokartokig majd minden kategória típusa képviselteti magát.

A szegedi autósport nagy sikere, hogy a hazánkat képviselő válogatottba bekerült Szabó Ádám a Benex Motorsport/Ralf Schumacher Kart versenyzője, aki gokart szlalom kategóriában fog indulni csapattársával, Horn Lillával. A kategória érdekessége, hogy a FIA esélyegyenlőségi és fenntarthatósági céljainak megfelelően minden ország két versenyzőt (egy lány és egy fiú) indít és a versenyzésre használt gokartok elektromos meghajtásúnak.

A nagy számú jelentkező közül került kiválasztásra Ádám, mint a MNASZ Amatőr Gokartbajnokság kétszeres bajnoka és győzelmi rekordere. A hazai szövetség elvárása, hogy a versenyzőik a legjobb tíz közé kerüljenek be a nemzetközi több, mint ötven fős mezőnyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában