A szünet után dőlt el

2022.09.29. 20:40

A Pick Szeged a megsérült Bánhidi nélkül kapott ki Németországban

Megbosszulta a kihagyott gólhelyzetek tömkelegét a THW Kiel, 34–29-re győzött otthon a Pick Szeged ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjának harmadik fordulójában. Szombaton 19.30-tól (élő: M4 Sport) már a Ferencvárost fogadják a Tisza-partiak a Pick Arénában bajnokin.

Becsei Dávid

Dean Bombac jól irányított, de társai rengeteg ziccert hibáztak, így a második félidőben magabiztosan megnyerte a THW Kiel a mérkőzést.

Fotó: Karnok Csaba – archív

Egyik csapat sem érkezett teljes kerettel a mérkőzésre, hiszen hazai oldalon a régóta maródi Sander Sagosen és Hendrik Pekeler mellett immár Sven Ehrig is hiányzott, akinek az előző héten szakadt el a keresztszalagja egy tréningen. Mellettük Weinhold és Zarabec sem volt teljesen egészséges a hírek szerint, mindketten kisebb hátsérüléssel bajlódtak. 

A Pick Szegedből Stepancic és Mackovsek mellett Bánhidi Bence sem lépett pályára. Bár a magyar válogatott beálló ott volt a meccskeretben az utolsó, németországi edzésen elszenvedett sérülés miatt Pastor nem számíthatott rá. 

A kezdetekben lassú mederben csordogált a mérkőzés, ami a szegedieknek kedvezett inkább. A szélsőgólokban jeleskedett az ötszörös magyar bajnok, így 3–1-ről tíz perc játékot követően 4–4-re zárkózott fel. Akárcsak Nantes-ban, Kielben is rendkívül hamar, már a félidő első harmadában elkezdte rotálni a pályán lévőket Pastor. 

A játékrész derekán, a 17. minutumban 9–6-os hazai vezetésnél kért időt a szegedi tréner, aki alapvetően a játékkal elégedett lehetett, de a kialakított ziccerek kimaradtak, míg a hazaiak Wiencek révén megléptek. 

A háromgólos hátrány ellenére nem remegtek meg a szegedi kezek, a védelem is határozottabbá vált, ami mögött Alilovic is bemutatott néhány védést. A Niclas Ekbergre nem jellemző pillanatot is megidézte, a svéd világklassis szélső hetesét kirúgta. A másik oldalon még a horvátnál is ihletettebb formában védett Tomás Mrkva, aki tíz labdát hárított az első félidő során. 

A 23. percben 11–11-nél utolérte a Pick a Kielt, majd a 26.-ban az irányjelzőt is kitette. Rendezetlen védelemmel szemben a balszélről Blonz lőtt parádés gólt a rövid sarokba, 12–13. A hajrában még fordítottak a hazaiak, de a 15–14-es szünetbéli eredménnyel inkább a vendégek lehetettek elégedettek Mrkva formáját látva. 

A lényegi kérdés, a két pont sorsa a vártnál hamarabb eldőlt, már a szünet utáni percekben. A 38. percben már 20–16 állt az eredményjelzőn, ez az előny pedig még meg is duplázódott szinte, az 56. percben már 33–26-ra vezetett a Kiel. A németek cseh kapusával nem tudtak mit kezdeni a szegedi támadók, a szélről, beállóból és átlövésből is állta a sarat a 33 éves kapus. 

Az utolsó percekben már a kieli örömkézilabdának szólt a vastaps a lelátóról. A vége 34–29, így továbbra sincs pontja Bajnokok Ligája idei kiírásában a Pick Szegednek, amely szombaton az NB I.-ben a Ferencvárost, jövő csütörtökön a BL-ben az Aalborgot látja vendégül a Pick Arénában. 

THW Kiel (német)–Pick Szeged 34–29 (15–14) 
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, B csoport, 3. forduló. Kiel, Wunderino Aréna, 10 ezer 285 néző. Vezette: Brkic, Jusufhodzic (osztrákok). 
THW Kiel: MRKVA – EKBERG 6/1, Weinhold 3, WIENCEK 4, Wallinius 4, Bilyk 3, Johansson 1. Csere: REINKIND 5, Zarabec 2, ÖVERBY 4, M. Landin, Duvnjak 2, Pabst. Vezetőedző: Filip Jícha. 
Pick Szeged: Alilovic 1 – Sostaric 3, GARCIANDÍA 4, BOMBAC 2, Rosta 5, Bodó 3, Frimmel 2. Csere: Mikler (kapus), Gaber 1, Blonz 2, Szita 2, Radivojevics 3/1, Tönnesen, Martins 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 
Hétméteres: 2/1, ill. 1/1. 
Kiállítás: 8, ill. 4 perc. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában