Elégedettek lehetnek

2022.09.22. 16:01

A szegedi erőemelők egyéni csúcsokkal kvalifikáltak a világbajnokságra

A legrangosabb hazai rendezésű erőemelő-versenyen, a Liga Kupán szerepeltek jól a szeged Deli Team versenyzői az elmúlt hétvégén Budapesten. Öten indultak, mindannyian kvalifikálták magukat az október közepén esedékes szlovákiai WPC világbajnokságra.

Becsei Dávid

Deli Tamás, Szőcs Petra, Csordás Cintia és Balogh Dóra (balról jobbra).

Forrás: Deli Team

A kétnapos versenyen Szőcs Petra állt először színpadra a szegediek közül, aki az ifjúságiak között erőemelésben aranyérmes lett, miután mindhárom fogás sikeres volt. Új országos csúccsal utasított maga mögé mindenkit az open kategóriában a szentesi Csordás Cintia, míg a szegedi Balogh Dóra két fogásnemben is elindult. A nyílt kategóriában másodikként zárt guggolásban, felhúzásban viszont elsőként, ráadásul felkerült az abszolút dobogóra is harmadikként. 

Először mérettette meg magát a Deli Team égisze alatt a szentesi Csercsinszki Bence, aki a jelenleg sérüléssel bajlódó Véró Alex edzőpartnere. A -90 kg-os erőemelők mezőnyében egyéni csúccsal a második helyen zárta a Liga Kupát. 

A mastersek között az élen zárt felhúzásban Deli Tamás, majd meghívást kapott az Elite show-ra az elmúlt években nyújtott eredményei alapján. Itt is elérte a 300 kg-os kitűzött célját 302,5 kg-mal, ami Czentye Péter és Kiss Gábor mögött a legjobb teljesítménynek számított. 

– Teljes mértékben elégedettek vagyunk a budapesti teljesítményünkkel. Cintia országos csúcsa nem volt benne a levegőben, hiszen pár napja tért haza egy vlagyivosztoki bothúzó-versenyről. Mindenki jól teljesített, segédként pedig Alex is velünk tartott – jegyezte meg Deli Tamás, a Deli Team vezetője és versenyzője. Hozzátette, fontos hétvége előtt állnak, ugyanis a tricepsz-sérülés után rehabilitáló Véró sorozatban ötödik magyar bajnoki címét szeretné megszerezni bothúzásban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában