Helyi sport

2022.09.09. 19:15

Bognár Kristóf hármasával nyert a Szedeák a Temesvár ellen - FOTÓK, VIDEÓ

Izgalmas felkészülési meccset játszott a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata a Temesvárral: a meccset Bognár Kristóf triplája döntötte el, így a szegediek továbbra is hibátlanok a felkészülési időszakban.

V. P.

Starovlah külön üdvözlést kapott a szegedi szurkolóktól.

Fotó: Török János

Sérülés miatt Szatmári Zsombor, míg a betegségből még nem teljesen felépült Kovács Ádám hiányzott a Naturtex-SZTE-Szedeák keretéből a szezon első hazai edzőmeccsén, ahol az ellenfél a Temesvár volt. A szegedi szurkolók külön drapériával köszöntötték a Szedeák nyáron érkezett légiósát: "Isten hozott, Milic", állt a molinón, amelyet Milic Starovlahnak címeztek a drukkerek.

A vendégek kezdték jobban a meccset, a második negyed elején már a tíz pontot is átlépte a különbség, 23–34-nél rendelte magához övéit Simándi Árpád. Innen stabilabb lett a szegediek játéka, és Balogh Szilárd, valamint Kerpel-Fronius Balázs triplájával két pontra felzárkóztak: 32–34-nél már a vendégek kértek időt. Csakhogy a Temesvár remekül tüzelt kintről, az első húsz perc után 50%-al dobták a hármasokat a vendégek, ennek köszönhetően pedig hét ponttal vezettek a nagyszünetben.

 

A folytatás is igen fizikális játékot hozott, a Temesvár több mint tízzel is vezetett, de Balogh Szilárd gyors kosaraival sikerült zárkóznia a szegedieknek, így az utolsó tíz percet kétpontos hátrányból várhatta a Szedeák. Filipovics kosarával hosszú idő után egyenlített ki a Naturtex (79–79), amikor öt perc volt még a meccsből. Sőt, Bognár közelijével hosszú idő után előnyben voltak a Tisza-partiak. Az utolsó percet egálról kezdhették a csapatok, Bognár hármasa után pedig 6 másodperce maradt a vendégeknek, 86–83. Ez alatt már nem dobtak kosarat, így nagy küzdelemben, több mint tízpontos hátrányból fordítva, negyedik edzőmeccsét is megnyerte a Szedeák.

A Szedeákra legközelebb egy újabb hazai edzőmeccs vár, kedden 18 órától a Paks lesz az ellenfél. 

Naturtex-SZTE-Szedeák–Temesvár 86–83 (18–24, 25–26, 22–17, 21–16)
Férfi kosárlabda felkészülési mérkőzés, Szeged, újszegedi sportcsarnok. Vezette: Varga, Vadász, Utasi.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Balogh 11/3, Person 14/3, Starovlah 17/6, Bognár 12/6, Roberson 16. Csere: Kerpel-Fronius 6/3, Polányi, Filipovics 8, Mayer 2. Vezetőedző: Simándi Árpád.
Temesvár: Gajics 19/15, Nasturescu 11/9, Djokovocs 11/9, Lazar 9, Kesar 7. Csere: McCellan 18/3, Mirkovics 6/3, Maticiuc, Petrescu 2. Vezetőedző: Dragan Petricsevics. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában