Véró Alex megállíthatatlan

2022.09.29. 15:46

Deli Team: bajnoki cím bothúzásban és országos rekord felhúzásban

Deli Tamás és Véró Alex döntőjével zárult a 2022-es bothúzók abszolút országos bajnoksága Balatonbogláron. A szegedi Deli Team házi fináléját végül a derekegyházi Véró Alex nyerte meg, aki sorozatban negyedszer védte meg magyar bajnoki címét.

Becsei Dávid

A bajnoki címet megnyerő Véró Alex a második helyezett Deli Tamás (jobbról) és a harmadik Nagy Attila között.

Forrás: Deli Team

A Prémium Média & Sport Management Zrt. által minden évben megrendezett bothúzó abszolút versenyben indulókat nem bontották külön súlycsoportokra, így a könnyűsúlyt hat éve uraló Deli Tamásnak is az open kategóriában kellett versenyeznie. 

Véró Alex újabb győzelme azt jelenti, hogy 2023-ban egyedüliként indulhat majd a bothúzók abszolút világ- és Európa-bajnokságán.

– Alex az ötödik magyar bajnoki címét szerezte meg bothúzásban. Hat hete elszakadt a tricepsze, de szerencsére ebben a sportágban ezt kevésbé terheli, így nem tudott rásérülni. A döntőig nekem is sikerült legyőzni két erős ellenfelet Nagy Attila és Mounier Stephane személyében – jegyezte meg Deli Tamás, a Deli Team versenyzője és vezetője.  

Tamás a bothúzás mellett részt vett a rekordkísérletek versenyén, amelyen a Masters Erősemberek csúcsát javította meg. Felhúzásban az új országos csúcsot 297,5 kilogrammal Deli Tamás jegyzi. Ugyanitt kőgolyó pakolásban Juhász Péter a 215 kg-ossal is elbírt, ami már világszinten is elismerésre méltó teljesítmény. 

Október közepén a szlovákiai erőemelő-világbajnokságra utazik a Deli Team ötfős különítménye, ahol mindenkinek a dobogó lesz a célja, míg Deli Tamás a mastersek között szeretné magáénak tudni a világcsúcsot felhúzásban. A 40–44 évesek között ez már az ő nevéhez fűződik 305 kilogrammal, míg Magyarországon 310 a rekordja. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában