Tollaslabda

2022.09.20. 16:00

Eb-n szerepelhet a szegedi tehetség

Keddtől szombatig zajlik a tollaslabdázók U15-ös korosztályának Európa-bajnoksága: a spanyolországi esemény mezőnyében ott lesz Pápai Luca, az EL-CO Tech Tisza Tollas SE tehetsége is.

Munkatársunktól

Pápai Luca első kontinenstornájára készülhet.

Fotó: Tisza Tollas SE

A spanyolországi Ibizán, a Pavelló Poliesportiu Sa Blanca Dona sportcsarnokban rendezik meg az U15-ös korosztály Európa-bajnokságát, amelyen a 2008, vagy ezt követően született játékosok indulhatnak. A magyar válogatottba meghívót kapott az EL-CO Tech Tisza Tollas SE játékosa, Pápai Luca, aki párosban, valamint a vegyes párosok küzdelmében lesz érdekelt.

– Ez lesz az első korosztályos világversenyem, így természetesen izgulok, pontosabban izgatott vagyok. Lány párosban Pinke Annával, vegyesben Ágai Zénóval indulok, utóbbiban kezdünk keményebb ellenféllel. Az a célom, hogy élvezzem a játékot, illetve hogy meccset nyerjek az Eb-n – fogalmazott Pápai Luca, aki az EL-CO Tech Tisza Tollas SE tagjaként felnőtt magyar bajnoknak mondhatja magát csapatban.

Luca két bátyja, Balázs és Bálint szintén űzik a sportágat, és korábban mindketten részt vettek már korosztályos kontinensviadalokon, így meglepetés aligha vár majd a fiatal szegedi játékosra. 

– Sokat segítettek a felkészülés során, elmagyarázták, hogy nem kell izgulnom, elég úgy játszanom, ahogy az edzésen szoktam. Egyébként már hetek óta erre az eseményre készülök, az utolsó két hétben pedig kizárólag párosoztam. Bízom benne, hogy a sok munkának meglesz az eredménye – fogalmazott Luca, akinek felkészülését Dian Ayu Mayasari irányítja, illetve Didi Purwanto is segítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában