Helyi sport

2022.09.30. 09:00

Hibátlanok rangadója

A férfi tekecsapat szuperliga ötödik fordulójában elérkeztünk a nagyon várt meccshez: szombat 14 órától az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a Zengő Alföld Szegedi TE a bajnoki címvédő Zalaegerszeget fogadja.

Mádi József

A szegedi Szél Tiborra fontos párharc vár a Zalaegerszeg ellen.

Fotó: Török János

Nem túlzás, erre a mérkőzésre vár a sportágban mindenki. A két, nemzetközi szinten is jegyzett csapat meccsére.

A Zengő Alföld Szegedi TE és a Zalaegerszeg egymás elleni találkozójának akár Csongrád-Csanád, akár Zala megye székhelyén mindig van valami különös varázsa. Ez nem egyszerűen egy bajnoki, hanem sokkal több annál.

Az elmúlt 21 szezonban, 2002-től csak ez a két csapat nyerte meg a szuperligát: 13-szor a Szeged (plusz még egyszer 2000-ben), 7-szer pedig a Zalaegerszeg, míg egyszer, 2020-ban nem hirdettek elsőt a Covid-járvány miatt. Ezen két klubon kívül legutóbb 2001-ben volt más csapat a bajnok, akkor a BKV Előre nyerte meg a hazai elitsorozatot.

Ami a legutóbbi szezont illeti, a Szeged jó helyzetben várta a szuperliga utolsó fordulóját, hiszen 6:2-re nyert Zalaegerszegen, így hazai pályán minden esélye megvolt a 15. aranyéremre. Ehelyett a zalaiak 6:2-re győztek, és az azonos pontszám mellett a két egymás elleni meccs alapján mindössze két szettpont különbséggel megnyerték a bajnokságot.

Mindkét csapat hibátlan teljesítménnyel várja a szombati rangadót, hiszen az elmúlt négy fordulóban egyaránt győzött a szegedi és a zalai alakulat is.

Egymásnak feszül tehát a két hazai óriás, az izgalmak garantáltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában