Masters Európa-bajnokság

2022.09.20. 16:09

Hurrá, vízilabda az olasz tengerparton

A Valdor Szentes OB I.-es női vízilabdacsapatának játékosa, Hevesi Anita ezüstérmes lett a II. kerülettel a Rómában megrendezett masters Európa-bajnokságon a +30-as korosztályban.

Becsei Dávid

Az ezüstérmes II. került, balról térdel Hevesi Anita.

Forrás: Hevesi Anita archívuma

Augusztusban a horvátországi Split mellett az olasz főváros, Róma volt a vizes sportágak egyik kulcshelyszíne. A felnőtt nyílt versenyek után a mastersek is medencébe ugrottak, az úszók és a pólósok is megmérettették magukat. 

A női vízilabdázók +30-as korosztályában mindössze a Pro Recco és a II. kerület indult, míg a +40-esek között egy-egy német, ír és cseh csapat játszott. Emiatt összevonták a két korosztály küzdelmeit a szervezők, és mindenki játszott mindenkivel. A végén a két csoport döntőjével zárult a kontinenstorna, amelyen ketten képviselték Szentest. Hevesi Anita jelenleg is a Kurca-partiak játékosa, míg a világbajnok Szremkó Krisztina a ’90-es évek közepén játékos-edzőként segítette a klubot. 

Közeleg a szezonrajt 

Október második hétvégéjén mindkét nemben elrajtol a 2022–2023-as szezon. A férfiaknál az OB I.-ben nyolcadikán a Szeged a Kaposvárt, a Metalcom Szentes a Pécset fogadja. A nőknél ez a hétvége a kupaselejtezőről szól, két megyei csapatunk Szentesen ugrik medencébe a Tatabánya, illetve egymás ellen. Egy héttel később a női OB I.-ben az Eger érkezik Szegedre, míg a Valdor Szentes a BVSC vendége lesz. 

– Amíg mi mindössze kétszer edzettünk együtt a nyáron, addig a Recco az olasz másodosztályban játszott ezzel a keretével, plusz őket erősítette még Rómában Stieber Mercédesz is. Összeszokottan vízilabdáztak, míg rajtunk érződött, hogy keveset tudtunk együtt készülni – mesélte a Délmagyarország érdeklődésére Hevesi Anita. 

A magyar bajnok vízilabdázó úgy fogalmazott, a római élményeket egyfajta ajándékként élte meg. Jó hangulatban kiváló meccseket játszhattak, a különleges látványt pedig a tengerparti mérkőzések szolgáltatták. A „Hurrá, vízilabda!’ élményében töltődhetett fel. 

Forrás: Hevesi Anita archívuma

Női vízilabda, masters Európa-bajnokság, eredmények: Pro Recco (olasz)–KLING II. kerület 6–5. KLING II. kerület–Essen (német) 12–1. Diamonds (ír)–KLING II. kerület 13–0. KLING II.kerület–Stepp Praha (cseh) 10–2. Döntő: Pro Recco–KLING II. kerület 6–2. 

A KLING-II. kerület tagjai: Ipacs Barbara, Kling Szandra, Szűcsné Fekete Krisztina, Borbás, Szeredi Krisztina, Tóth Violetta, Kluka Krisztina, Hevesi Anita, Lénártné Bene Kinga, Nagy-Pócsi Bianka, Jancsó Patrícia, Szentkereszti Gabriella, Szremkó Krisztina. Edző: Boros Júlia. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában