Barcelona-show Szegeden

2022.09.15. 16:37

Ízelítőt kaptak a világelittől

A csalódottság lett úrrá a Pick Szeged–Barcelona szezonnyitó mérkőzésének utolsó tíz percére a nagyjából 8100 helyszínen tartózkódón, ennek ellenére a lefújást követően a hazai szurkolótábor „Pick Szeged! Pick Szeged!” rigmussal állt ki a csapat mellett és biztosította bizalmáról.

Becsei Dávid

Dika Mem (a labdával) a világ egyik, hanem a legjobbja a posztján, ezt pedig megmutatta a Pick Arénában is.

Fotó: Karnok Csaba

Lényegesen jobb forgatókönyvben reménykedtek a Pick Szeged szurkolói annál, mint amilyet láttak a pályán szerdán este a 38. és a 50. perc között. Ebben a periódusban ugyanis az elmúlt két Bajnokok Ligája-szezon aranyérmese 21–20-ról 32–23-ra lépett el leforrázva a teljes szegedi játékoskeretet és a szurkolókat egyaránt. A szakmai stábot alapvetően nem, mivel Pastor folyamatosan próbálta rotálni a küzdőtéren lévőket, a hibák viszont ezzel egyenesarányosan nőttek, nem pedig csökkentek. 

Ennek a kicsúcsosodása akkor látszott igazán, amikor sorra adták el a labdákat támadásban a szegediek, de olyan „precizitással”, hogy azt a legismertebb sportszergyártócégek kereskedelmi részlegei is megirigyelnék. 

Karnok Csaba
Mackovsek (a labdával) vállsérülést szenvedett, emiatt nem játszott a hajrában, de valószínűleg vele sem tudta volna megközelíteni ezen a mérkőzésen a Pick Szeged a Barcelonát.
Fotós: Karnok Csaba

A cserék akár jótékonyan is hathattak volna a Pickre, azonban ekkor a támadást szem előtt tartva hátul Bombac állt az 5–1-es nyitott védekezés elején – ilyet talán még sosem láthattunk –, a két szélen Frimmel és Sostaric, középen pedig a Martins, Rosta, Szita trió. Ezt az összeszokatlan felállást könnyedén zilálta szét Dika Mem és Melvyn Richardson, így jött is a zártabb hatosfal Gaberrel és Rostával középen. Az olló viszont ekkorra már tágra nyílt a két csapat között. 

A Barcelona rosszabb kezdése után (11–6) megmutatta, miért a világ legjobb csapata.

 Azért, mert a világ legjobb irányítója, Luka Cindric nélkül, a férfiszakág egyik legjobb balszélsőjének, Hampus Wannénak a góltalansága ellenére az utolsó tíz percben megengedhette magának, hogy mindössze háromszor találjon be Mikler Roland kapujába. Világklasszisok tömkelegét felvonultatva tartott erődemonstrációt Szegeden a Barcelona, amely könyörtelenül kihasználta a hibákat. 

Karnok Csaba
Halvány teljesítményt nyújtott, Imanol Garciandía (a labdával) eltűnt a barcelonai védők szorításában.
Fotós: Karnok Csaba

Talán ekkora különbség nincs a klubok között, éppen emiatt attól sem bízhatta volna el magát a szegedi publikum, ha az első negyedóra forgatókönyve érvényesül és egy olyan sima sikert arat, mint az arénaavatón a THW Kiel ellen (30–26), de a hétgólos vereség miatt sem szabad „földbe döngölni” a játékosokat, vagy akár a vezetőedzőt. Szita jött, Henigman távozott, együttmaradt a keret. Ezt emeltük ki az elmúlt időszakban a legnagyobb erősségeként a Pick Szegednek. Ezen kell dolgoznia a csapatnak, hogy ez valóban előny legyen, ne pedig hátrány. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában