Csongrád-Csanád megye második, harmadik vonala

2022.09.19. 22:06

Még mindig veretlen az algyői női kézilabdacsapat

Győzelemmel mutatkozott be a férfi vízilabda OB I./B új idényében a Hódmezővásárhelyi VSC, míg a Levendula Hotel FKSE-Algyő sorozatban harmadik sikerét aratta. Mutatjuk, mik történtek Csongrád-Csanád megye második, harmadik vonalában.

Becsei Dávid

Emlékezetes hétvégén van túl. Radvánszki Zsolt megszerezte pályafutása első felnőtt NB I.-es gólját a Balatonfüredi KSE ellen, míg az NB I./B-ben a BFKA-Balatonfüred ellen háromszor volt eredményes.

Fotó: Karnok Csaba

Önbizalmat adó siker 

BFKA-Balatonfüred (12.)–Pick Szeged U21 (6.) 25–39 (14–21) 
Férfi kézilabda, NB I./B, 3. forduló. Balatonfüred, Eötvös Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Rontó, Szanyi. 
Pick Szeged: Lakatos, L. Krivokapics (kapus), Szepesi 3, Gazsó, Koszorus 4, Varga M. 5/4, Fekete G. 4, Radvánszki 3, Ludmán 4, Tusjak 1, Rea 3, Tisza
2, Hegedűs P. 4, Gárgyán, Szabó Á. 5, Szűcs B. 1/1. Edző: Kárpáti Krisztián. 
Kárpáti Krisztián: – A mérkőzés elején sikerült Luka Krivokapics kiváló védéseinek köszönhetően magunkhoz ragadni a kezdeményezést. 10–5 után volt egy rossz szériánk és 12–11-re még a hazai csapat vezetett, de a csapat nem esett szét, koncentráltan folytatta a játékot. Ennek meglett az eredménye, a félidő végére jelentős előnybe kerültünk. A második játékrészben is mindenki fegyelmezetten tette a dolgát és egyre felszabadultabb lett a játékunk. Ez volt az a mérkőzés, amikor nagyjából minden összejött a játék minden elemében és sikerült megvalósítani a megbeszélt dolgokat. Azt gondolom, ez a győzelem erőt adhat a következő időszakra, tudatos, kemény munkával tovább lehet építkezni. Biztos vagyok benne, hogy nem fog mindig ilyen gördülékenyen menni a játék, de ez a győzelem biztosan jót tett az önbizalmunknak. Gratulálok a csapatnak, nagyszerű teljesítménnyel hoztuk el a füredi akadémiáról a két pontot. 

 

3/3 

Levendula Hotel FKSE-Algyő (3.)–Gárdony-Pázmánd NKK (14.) 30–25 (17–13) 
Női kézilabda, NB I./B, 3. forduló. Algyő, 100 néző. Vezette: Gulybán, Juhász. 
Levendula Hotel FKSE-Algyő: Dobó, Rácz G., Gadányi (kapusok), Zsikó 2, Vass V. 1, Miklós K. 10/4, Balogh 2, Szécsi 3, Farkas K., Szepesi 3, Simon A. 3, Valaczkai-Rózsa, Szabó F. 3, Csáki, Németh I. 3, Farkas A. Edző: Farkas József. 
Farkas József: – Boldog vagyok, hogy három fordulót követően még veretlenek vagyunk. Rendkívüli munkát raknak bele a lányok minden mérkőzésbe, külön gratulálok Miklós Kittinek és Gadányi Majának a fantasztikus teljesítményük miatt. Remélem, a jövőben is csapatunk tudunk működni a további találkozóinkon. 

 

Idegenben rajtoltak győzelemmel 

Angyalföldi Sportiskola–HVSC 9–11 (2–2, 2–2, 2–3, 3–4) 
Férfi vízilabda, OB I./B, 1. forduló. Budapest, Kőér utcai uszoda. Vezette: Donauer, Csanádi. 
HVSC: Ujházi – Kovács D., Badó 3, Józsa, Benkő 2, Barna 1, Petróczi. Csere: Kudella M., Ladóczki, Kürti-Szabó M. 3, Oláh 1, Vigh 1. Edző: Szabó Tamás. 
Szabó Tamás: – Nem volt optimális a felkészülésünk, hiszen későn álltunk össze. Tudtuk, hogy csak akkor van esélyünk az ASI otthonában, ha fegyelmezetten védekezünk végig. Ezt mindenki megértette, jól semlegesítettük az ellenfél legjobb játékosait. Ültek a blokkjaink, így egy jó erőkből álló ASI vendégeként rajtoltunk három ponttal a bajnokságban. 

 

A másodikat is megnyerték 

Berettyó MSE (12.)–Pick Szeged U23 (1.) 17–34 (9–15) 
Férfi kézilabda, NB II., Délkeleti csoport, 2. forduló. Berettyóújfalu, 100 néző. Vezette: Móré, Pásztor. 
Pick Szeged U23: Kerekes (kapus), Csíki K. 4, Francia 3, Vojnár D. 5, Pintér 8/2, Cseszkó, Szekeres, Kaposvári, Jakovjelvic 3, Magos-Dóra 2, Budai, Szűcs P., Kovács M. 1, Bai 2, Urszuly 1, Tóth M. 5/2. Edző: Hutvágner István. 

 

Rangadóval indítottak és nyertek 

Mezőtúr (4.)–Makói KC (3.) 28–29 (13–12) 
Férfi kézilabda, NB II., Délkeleti csoport, 2. forduló. Mezőtúr, 100 néző. Vezette: Katona, Konyári. 
Makói KC: Balán, Kocsis (kapusok), Bajorhegyi, Miksi 6/5, Kovács M. 3, Csányi 9, Szilágyi 3, Valaczkai 1, Bagdi 1, Kurai 1, Tóth J. 2, Bujtár 2, Faragó 1, Árokszállási. Edző: Miksi István. 
Miksi István: – Egy nagy rivális ellen kezdtünk rangadóval. Egyik csapat sem tudott nagyobb különbséggel vezetni, a stabil védekezésünknek, az erőnlétünknek és a pontos befejezéseknek köszönhetjük a két pont. 

 

Jól rajtoltak 

Mezőtúr (12.)–PC Trade Szegedi NKE (4.) 20–25 (11–13) 
Női kézilabda, NB II., Délkeleti csoport, 2. forduló. Mezőtúr, 50 néző. Vezette: Gyurcsek, Szarka. 
PC Trade Szegedi NKE: Porobic, Hargitai (kapusok), Dudás 7/3, Lovistyék 4, Nagy R. 3/1, Homoki 1, Bereczky, Boros, Csoknyai 6/1, Rácz P., Gyenes 1, Kozma, Lantos, Szabó L. 3, Frányó. Edző: Vadkerti Attila. 
Vadkerti Attila: – Örülünk a két pontnak. 

 

Javultak, de nem eleget 

KSZSE–Mizse KC 22–30 (8–14) 
Női kézilabda, NB II., Délkeleti csoport, 2. forduló. Szeged, Etelka sori munkacsarnok, 30 néző. Vezette: Takács, Tárnyik. 
KSZSE: Fodor – Nagy, Nyerges 1, Horváth 7/2, Szorcsik 8, Szigetvári 2, Fehér 1. Csere: Kürti (kapus), Buczku, Limpek, Takács, Leczkési 1, Kovács Z. 2. Edző: Farkas Kitty.
Farkas Kitty: – A vendégek kapusa kifogott rajtunk, pedig tudtuk, hogy mit kell tenni ellene. Az elmúlt héthez képest javultunk, de nem eleget, továbbra is sok a ki nem kényszerített hiba. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában