Győztes főpróba

2022.09.08. 20:30

Megemlékezett Marian Cozmáról a Pick Szeged a Cegléd-meccs előtt

Közel járt az arénacsúcshoz a Pick Szeged a Cegléd elleni NB I.-es férfi kézilabda-mérkőzésen, amelyet 21–10-es félidő után 39–25-re nyertek meg Bodó Richárdék a Pick Arénában.

Becsei Dávid

Bodó Richárd (9-es mezben) a Budakalász elleni meccset kihagyta, így most hat góllal indította az új szezont.

Fotó: Török János

Ma töltötte volna negyvenedik életévét Marian Cozma, akit 2009. február nyolcadikán gyilkoltak meg egy veszprémi bárban. A Pick Szeged a Pick Aréna vendégszektorát a román kézilabdázóról nevezte el, akire a mérkőzés előtt tapssal emlékeztek meg a játékosok és a szurkolók. 

Villámrajttal indítottak a hazaiak, hat gól, hat játékostól. Radivojevics, Frimmel, Bodó, Bánhidi, Tönnesen és Bombac volt a sorminta, amelyet csak egy-egy Mikler-védés vagy egy jó védekezés szakított meg. A nyolcadik perc derekán született meg az első vendéggól (6–1), de ekkor még teljesen idényeleji formát mutattak a ceglédi játékosok. 

Az első félidőben nem igazán tudtak érvényesülni a ceglédi támadók a szegedi védelemmel szemben.
Fotós: Török János

Radivojevics két büntetőt is kihagyott, Bodó viszont szépen élt a lehetőségeivel. Ezúttal nem ő, hanem poszttársa, Mackovsek, valamint a jobbszélső Sostaric kapott pihenőt Pastor edzőtől. 

A 27. percben mutatott először kétszámjegyű különbséget a eredményjelző (19–9), amely a továbbiakban sem csökkent már. Fordulás után felszabadultabban kézilabdáztak a ceglédiek is, a Pickben pedig meglőtte első NB I.-es gólját a NEKA-tól átigazolt Tisza Levente. 
A győztes főpróba az első percben eldőlt, jövő szerdán 18.45-től viszont az év meccseként beharangozott Barcelona elleni Bajnokok Ligája-debütálás következik. 

Juan Carlos Pastor: – Két részre bontható a mérkőzés. A első félidőben jól és koncentráltan kézilabdáztunk, de a szünet után inkább arra figyelt a csapat, hogy ne legyen semmi probléma, így a második félidővel kevésbé vagyok elégedett. A jövőbe tekintve magasabb kettes védőkkel gyakoroltunk.

Pick Szeged–HÉP-Cegléd 39–25 (21–10) 
Férfi kézilabda, NB I., 2. forduló. Szeged, Pick Aréna, dr. Bérczy Mihály sportcsarnok, 1170 néző. Vezette: Kiu G., Kiu T. 
Pick Szeged: MIKLER – Bombac 2, TÖNNESEN 3, Gaber, Bánhidi 2, BODÓ 6, Frimmel 4/1. Csere: Alilovic (kapus), Radivojevics 3/1, Rosta 2, Martins 4, GARCIANDÍA 3, BLONZ 7/1, Szita 2, Tisza 1, Ludmán. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 
HÉP-Cegléd: Tamási – SZŰCS B. 3, Markovics, Juhász K. 2, Spekhardt 3, Kende 1, Szepesi. Csere: Kránicz (kapus), Bartha, Tóth M. 1, Mazák 2, KÁLLAI 6, Hajdú 2, Teleki, Pásztor Á. 2/1, CSOMOR 3, Varga B. Vezetőedző: Nagy Károly. 
Hétméteres: 6/3, ill. 2/1. 
Kiállítás: 4, ill. 8 perc. 

Nyilatkozatok:

Ludmán Marcell, a Pick Szeged játékosa: – Köszönöm szépen a mesternek, hogy ma is játszhattam tíz percet. Voltak hibáim, de a pozitív élményeket raktározom el magamban. 

Nagy Károly, a HÉP-Cegléd vezetőedzője: – Szerettük volna elkerülni a csúfos vereséget. Nagyon az út elején vagyunk, hiszen nagyjából két hónapja alakult meg a keret. Hatalmas technikai és fizikális különbség van a két csapat között, ettől a elején picit megijedtek a játékosaim. Hasznos meccset játszottunk, bízom benne, hogy a Szeged is profitált ebből. 

Kállai Martin, a HÉP-Cegléd játékosa: – Gratulálok a hazaiak megérdemelt sikeréhez. Védekezésben és támadásban is voltak biztató pillanataink, a lényeg, hogy a következő mérkőzéseink jobban sikerüljenek. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában