Már nem Major az edző

2022.09.25. 16:30

Megszületett az első szegedi győzelem a női labdarúgó NB I.-ben

Az Újpest otthonában szerezte meg első győzelmét a női labdarúgó NB I.-ben az újonc KÉSZ-St. Mihály-Szeged, amely 3–1-re nyert. A szegediek kispadján változás történt, az eddigi tréner, Major László lett a klub szakmai igazgatója, míg az edzői teendőket ezentúl Koncz Zsolt látja el.

Becsei Dávid

Az idény első győzelme után a KÉSZ-St. Mihály-Szeged a Haladást fogadja szombaton 15 órától a Szent Gellért Fórumban.

Fotó: Gémes Sándor

672 nap. Ennyit kellett várniuk a szegedi futballszurkolóknak, hogy a város női csapata ismét NB I.-es sikernek örüljön. A másodosztályból rögtön visszajutott együttes hat fordulón van túl, ezeken pedig háromszor idegenben szerzett legalább egy pontot. A mérleg öt pont, így a nyolcadik helyről várhatják az első hazai bajnoki mérkőzést.

Korán, már a negyedik percben megszerezte a vezetést a St. Mihály az Újpest otthonában. Egy szöget utáni kipattanó labdát lőtt tizenhét méterről a hosszú alsóba Milena Knezevics. Az első félidő derekán egy szegedi labdaeladást követően kaptak tizenegyest a hazaiak, Léner egyenlített. 1–0-nál megvoltak azok a vendéglehetőségek, amelyek megadták az esélyt a két-háromgólos vezetéshez, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. 

Még a szünet újra előnybe került a Koncz-csapat. Labdaszerzés után a kettő az egy elleni támadást Knezevics oldotta meg jól, 1–2. A második félidő első minutumában egyenlíthetett volna az Újpest, de a hazai támadó csapattársát találta el a kapu előtt a labdával. Fizikálisan felőrölte ellenfelét a St. Mihály, a 81. percben Marcea mélységi passzával Dékány lépett ki ziccerbe, majd gurított a hálóba. 

A vége 3–1-es szegedi siker, szombaton 15 órától az első hazai mérkőzésén a Haladást fogadja a KÉSZ-St. Mihály-Szeged a Szent Gellért Fórumban. 

Koncz Zsolt: – Nagyon remélem, hogy a lányok ezzel a győzelemmel egy olyan pozitív lökést kapnak, amivel a bajnokság további részében sok pontot gyűjtünk. Bízom benne, hogy az első hazai mérkőzés előtti első győzelem plusz motivációt jelent számukra. Ha hisznek saját magukban, biztosan elkezdjük gyűjtögetni a pontokat. 

Újpest–KÉSZ-St. Mihály-Szeged 1–3 (1–2) 
Női labdarúgó NB I., 6. forduló. Budapest, Újpest Labdarúgó Sportcentrum, 100 néző. Vezette: Alafi Beatrix (Gavalla-Kulcsár, Juhász D.). 
Újpest: Pap – Lipkovics, Mogyorósi, Véglás, Szabó J. (Wittner, 59.), Nagy Sz., Szalontai (Hlavacska, 87.), Galszter (Kreisz, 59.), Moldovan, Dénes V., Léner. Edző: Oroszi Sándor. 
KÉSZ-St. Mihály-Szeged: Csontos – Pacsuta (Rabi, 75.), Csizi, Marcea, Farkas (Suták, a szünetben), Papp Sz., Nagy V. (Dékány, 57.), Sajti (Németh, 84.), Pilán, Knezevics, Balázs B. (Nagy L., 75.). Edző: Koncz Zsolt. 
Gólszerzők: Léner (23. – 11-esből), ill. Knezevics (4., 44.), Dékány (81.). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában