Helyi sport

2022.09.21. 19:49

Nagyszerű győzelem a Naturtex-SZTE-Szedeáktól - FOTÓK

Nehezen indult, végül sima győzelemmel folytatta felkészülését a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata, amely a DEAC-ot győzte le hazai pályán.

V. P.

Sima sikert aratott a Naturtex-SZTE-Szedeák.

Fotó: Karnok Csaba

Jól kezdett a Szedeák, amely 10–3-ra vezetett, viszont ezt követően védekezésben puhán játszott, a hajdúságiak gyorsan megfordították a meccset. Simándi Árpád időkérése után stabilizálódott a szegediek játéka, támadásban pedig egészen extrát nyújtott a Naturtex. Az új irányító, Desmond Washington már a félidőre nyolc gólpassznál járt, Robersonnal remekül megértették egymást a pályán, az amerikai center 14 pontot hozott össze a nagyszünetre. Mezőnyből 70%-al dobtak Bognárék, a vendégek pedig tulajdonképpen Drenovac extra játékával maradtak meccsben, a félidőben hatpontos szegedi előnyt mutatott a tábla.

A harmadik negyedben is megmaradt a szegediek remek támadójátéka, Person harmadik triplájával először lépte át a 10 pontot a különbség, 66–54. Washington a folytatásban is kiválóan mozgatta a csapatot, ha pedig kellett, akkor egyedül oldotta meg a helyzetet. A játékrészt Person dudaszós tempója zárta le, így 16 pontos előnyről, 80–64-ről várhatta az utolsó negyedet a Szedeák, amely abszolút uralta a meccset ebben a szakaszban – nem mellesleg ekkorra már minden pályára lépett szegedi játékos dobott pontot, ami 11 embert jelentett.

 

Person újabb távolijával a húszat is átlépte a különbség a negyedik negyed elején, 85–64. Sok izgalmat így nem hozott a végjáték, a Szedeák tartotta húsz pont körüli előnyét. A századik pont Starovlah trojkájával lett meg, remek csapatjátékot bemutatva győzelemmel folytatta felkészülését a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely pénteken a Kecskemét vendégeként folytatja az előszezont.

Naturtex-SZTE-Szedeák–DEAC 102–88 (22–20, 33–29, 25–15, 22–24)
Férfi kosárlabda felkészülési mérkőzés, Szeged, újszegedi sportcsarnok. Vezette: Nyilas, Varga, Utasi.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Washington 13/3, Polányi 3/3, Starovlah 9/6, Bognár 13, Roberson 18. Csere: Person 22/18, Balogh 2, Kovács 6, Mayer 7, Filipovics 2, Kerpel-Fronius 7/6, Bella. Vezetőedző: Simándi Árpád.
DEAC: Gumbs 8/3, Scott 15/3, Gáspár, Drenovac 28/3, Tóth Á. 13. Csere: Polyák 4, Balázsi 2, Kenéz, Garamvölgyi 6, Mócsán 10/6, Milovanovics 2. Vezetőedző: David Dedek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában