Férfi vízilabda

2022.09.26. 16:45

Nemzetközi tornán készült a Szentes és a Szeged a bajnoki kezdésre

Mindkét Csongrád-Csanád megyei OB I.-es férfi vízilabdacsapat felkészülési tornán vett részt az elmúlt hétvégén. A Metalcom Szentes a romániai Nagyváradon, a Szegedi VE a szerbiai Újvidéken végzett a második helyen.

Becsei Dávid

Ezüstéremmel a nyakukban térhettek haza Nagyváradról a szentesi vízilabdázók.

Forrás: a Szentesi Vízilabda Klub Facebook-oldala

Jövő szombaton hazai medencében indul a bajnokság a Szegedi VE és a Metalcom Szentes számára is. Előbbi a Kaposvárt, utóbbi a Pécset fogadja, a felkészülési időszak így már belépett a hajrába. Az alapozás során a fizikai edzéseket felváltották a labdás tréningek és a gyakorló mérkőzések. 

A Metalcom Szentes férfi vízilabdacsapata a nagyváradi Crisul Kupán gyakorolt. Szilágyi Péter vezetőedző tanítványai négyből három találkozójukat megnyerték, így a második helyen végeztek. A házigazda Crisul Oradea ellen 20–8-as sikerrel kezdtek a Kurca-partiak, majd egyetlen vereségüket (5–15) a Miskolc ellen szenvedték el. A Politechnika Cluj ellen 23–1-re, a Rapid Bucurestit pedig 15–14-re múlták felül. 

– Összességében hasznos két és fél napon vagyunk túl. Kapusaink jól védtek, centereink is fel tudták venni a versenyt az ellenfelek védőivel. A többiek teljesítménye hullámzó volt. Sajnos elég sok egyéni hibát követtünk el védekezésben és támadásban egyaránt. A lövéspontosságon is van még mit csiszolni. A tornán előjöttek azok a hiányosságok, amiket ki szeretnénk javítani a bajnoki rajtig – nyilatkozta Szilágyi. 

A Szegedi VE a közeli Újvidékre utazott, ahol három mérkőzésen ugrott medencébe. A szerb Vojvodinát 13–7-re, a görög Peristerit pedig 19–11-re győzték le Sánta Dánielék. A szerb Partizan Beograd ellen az 1–5-ös első negyed megpecsételt a Kiss-csapat sorsát, amely 12–9-re maradt alul. 

– Tökéletesen illeszkedett a felkészülési hajránkba ez a torna, mert erős ellenfelekkel játszottunk. Nem kellett sokat utazni, de mégis kimozdultunk a saját közegünkből, illetve megtapasztalhattuk a nemzetközi bíráskodást is. A Partizan elleni utolsó meccsünk miatt picit bosszús vagyok, mert ekkor már kijött a srácokon a fáradtság és a védekezésbe kevesebb energiát és koncentrációt tettek bele. A rossz első negyedünk miatt végig loholtunk a szerbek után. Rendkívül hasznos tornát zártunk, mert láthattam, hogy min kell még javítanunk. Olyan hibák is kijöttek, amikre nem számítottam – jegyezte meg lapunknak Kiss Csaba, a Szegedi VE vezetőedzője. 

A Szentes még Szerbiába utazik egy tornára, ahol ma a Crvena zvezdával, holnap a Szabáccsal és a Valis Valjevóval, csütörtökön pedig a Miskolccal játszik. A Szeged már nem kel útra, a jövő héten előbb a török Bajnokok Ligája-induló Galatasaray vendégeskedik két edzőmeccsen a Tiszavirág Sportuszodában, majd a főpróba egy Szeged–Szentes kétkapuzás lesz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában