Megint idegenben

2022.09.20. 12:00

Nincs lehetetlen előttük

A labdarúgó magyar kupa 4. fordulójában október 19-én (szerda) az NB II.-es Budafok otthonában szerepel a szintén NB II.-es Szeged-Csanád GA, amelynek jól jött a következő zsúfolt hónap előtti bajnoki szusszanás.

Mádi József

Germán Tamás klub- és csapatmenedzser szerint jól jött a bajnoki szünet.

Fotó: Török János

A labdarúgó magyar kupa negyedik fordulójában a Szeged-Csanád GA újra másodosztályú ellenfelet kapott a Budafok révén, amellyel október 19-én idegenben küzdhet meg a 16 közé jutásért rendezendő egy meccses párharcban.

– Már évek óta tendencia, hogy nincs szerencsénk a kupasorsolással. Az előző körben a velünk egy súlycsoportban lévő vagy legyőzhető klubok közül az egyik legnehezebb riválist kaptuk a Diósgyőr révén, amellyel idegenben kellett megküzdeni, most pedig megint NB II.-es ellenfél következik és újra idegenben. Viszont az is látszik, hogy a csapatunk előtt nincs lehetetlen és leküzdhetetlen akadály, ezt bizonyítottuk a miskolciak 1–0-s legyőzésével – nyilatkozta lapunknak a sorsolás kapcsán Germán Tamás, a Szeged-Csanád GA klub- és csapatmenedzsere. 

A Nemzetek Ligája csoportmeccsei miatt a labdarúgó NB II. szünetel, legközelebb október 2-án 17 órától éppen a Budafok érkezik a Szent Gellért Fórumba.  

– Jól jön a csapatnak ez a kis szünet, hiszen tapasztalható a mentális fáradtság. A bajnokság eddigi nyolc mérkőzéséből hatot idegenben játszottunk többségében nem is akármilyen ellenfelekkel szemben, ebből csak két út, az MTK és a Soroksár előtti volt egy napos, a többinél még egy éjszakát is eltöltöttünk Szegeden kívül. Szerintem jól jöttünk ki ebből a sorozatból, bár lehetne ennél jobb a szereplés és több a pont – mondta Germán.

Az október sem ígérkezik könnyűnek: hat bajnoki és egy kupameccs vár a csapatra, ebből négyszer megint útra kel a Szeged-Csanád GA.

– Elég mély a keretünk, hogy elbírjuk ezt a sorozatot. Aki pályára kerül, mindent megtesz a klubért, a címerért és a városért. Jó szellemiségű a társaság, szerencsénk van, hogy ilyen labdarúgók alkotják a keretet – mondta végül Germán Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában