Helyi sport

2022.09.06. 16:48

Országos bajnoki címet szereztek a szegedi íjászok

Mindketten bajnokok lettek.

Fotó: Szegedi Sportíjász Egyesület

Két aranyérmet nyertek a Szegedi Sportíjász Egyesület versenyzői a múlt hétvégén lezajlott országos bajnokságon. A klub két versenyzője közül Ónodi Boglárka az ifjúságiak között, míg Tar Ferenc Milán a kadet korcsoportban versenyzett.

Előbbinek a verseny elején eltört a kézvédője, így a húzó ujjai nagyobb igénybevételt kaptak, ennek ellenére a 70 méteres távon a dobogó legfelső fokára állhatott. Tar Ferenc Milán mozgása az első körökre még nem állt össze, így sok pont benne maradt a rangsorolóban. Szoros mérkőzések után a SZISE íjásza is aranyérmet nyert, így országos bajnoki címet szerzett a 60 méteres távon.

Ezt követően hat ország részvételével szintén a fővárosban rendezték meg a Közép-Európa Kupa (CEC) versenysorozat utolsó fordulóját, ahol szintén a SZISE két versenyzője volt érdekelt, azonban mindketten problémákkal küzdöttek.

Tar Ferenc Milán a 72 vesszős rangsorolót bizonytalanul kezdte, a tartása nem volt biztos, önmagához képest gyengébb teljesítményt nyújtva 607 kört lőtt, ezzel másodikként rangsorolt a 60 méteres távon. Az egyenes kieséses szakaszban már magabiztosabban lőtt, első, ciprusi ellenfelét 6–2-re, a második párbaját pedig 6–0-ra nyerte meg. Következhetett az aranyéremért zajló párbaj, amelyet a szlovák Ivan Denis ellen vívott. Szoros mérkőzésen az utolsó körben a szlovák íjász pontosabbnak bizonyult, Tar 6–4-re veszítette el a döntőt, így ezüstérmet szerzett, ezzel összetettben is másodikként végzett.

Ónodi az előző versenyén szerzett ujjsérülésével állt lővonalra, ez alacsonyabb alappontszámot eredményezett. A kiesős versenyekben 0–4-ről fordított 6–4-re, de a következő meccseit 6–0-ra és 7–3-ra elveszítette, így a negyedik helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában