Főszerepben a fiatalok

2022.09.27. 09:02

Pályán az utánpótlás

A felnőtt sorozatok mellett a különböző korosztályos bajnokságok is folytatódtak, összeállításunkban ezek egy részét gyűjtöttük össze.

A Hódmezővásárhelyi LKC ifjúsági csapata legyőzte a Békéscsabát.

Fotó: HLKC

CSELGÁNCS

Kecskeméten szerepeltek a hódmezővásárhelyi Hód Judo SE legkisebb cselgáncsozói egy-két küzdelem erejéig.

Az eseményen nem az eredmény volt a legfontosabb, így a lelkes részvételért mindenki aranyérmet vehetett át.

A Hód Judo SE indulói, 2017-esek: Bakacsi Bálint, Bakacsi Benedek, Dabis Mihály, Török Árpád; 2016-osok: Dabis Dorottya, Jankovics Lili; 2014-esek: Sándor Péter, Török Emese; 2013-asok: Dabis Emese, Hangyási Csongor Botond; 2012-esek: Bakacsi László, Papp Barnabás, Szarka Lehel; 2010-esek: Papp Máté, Ternai Barnabás.

Felkészítő edzők: Hangyási Dávid Botond, Pfeffer Árpád, Ocsák Zoltán, Czimbalmos Olivér.

KÉZILABDA

Női ifjúsági I. osztály, Keleti csoport, 4. forduló:
PC Trade SZNKE–Békéscsabai Előre NKSE 30–29 (17–15)
PC Trade SZNKE: Hargitai N., Jovanov L., Porobic Z. – Vadkerti L. 4, Dudás D. 13, Gyukics K., Dobó K., Rácz P. 4, Hámori Zs., Kószó M. 2, Bereczky B. 1, Bozsoky B. 1, Dani Z., Gyenes I. 5. Edzők: Baunok Bernadett, Vadkerti Attila.

Baunok Bernadett: – Az elmúlt heti jó teljesítményünk után nagyon készültünk a Békéscsaba ellen, és szerettünk volna meglepetést szerezni fiatal csapatunkkal. Az első pillanattól kezdve szinte végig mi irányítottuk a játékot. A védekezésünkkel elbizonytalanítottuk az ellenfelünket, és támadásban is mindenki nagy szívvel, bátran igyekezett megoldani a feladatát. Nagyon büszkék vagyunk a csapatunkra, és óriási gratuláció illeti minden játékosunknak.

Női ifjúsági II. osztály, Keleti csoport, 4. forduló:
Kézilabda Szeged SE–Eszterházy SC 22–28 (13–17)
KSZSE: Vass – Banó-Szabó, Bajic 6, Ágoston 1, Limpek 3, Lakos 4 (4), Kakuszi 4. Csere: Farkas (kapus), Kolumbán, Letoha, Révész 4, Kőházi, Buczku. Vezetőedző: Farkas Kitty.

Farkas Kitty: – Ötvös után Buczku is megsérült, így fontos játékosok nélkül játszottunk. Az 50. percben többször is az egyenlítésért támadtunk, de a végére elfogytunk.

Kiskunhalasi UKSC–Hódmezővásárhelyi LKC 26–31 (14–18)
Hódmezővásárhelyi LKC: Török, Magyar – Papp, Petróczi 5, Rácz 6, Nagygyörgy 8, Prikler 1, Földesi 2, Balázs 3, Körtvélyessy L., Czirok-Balázs 4, Kővári 2, Körtvélyessy K. Megbízott edző: Deák Tamás.

Deák Tamás: – Már a kezdésnél látszódott a lányokon, hogy szokatlan időpontban van a mérkőzés. Lassan lendültünk bele, de szerencsére hamar észbe kaptunk, és jó játékkal tudtunk nyerni. A támadójátékunk kifejezetten tetszett, felállt fal ellen nagyon szép megoldások voltak, viszont védekezésben voltak periódusok, amikor elaludtunk. Összességében jól játszottak a lányok, gratulálok a győzelemhez.

Fiú ifjúsági I. osztály, Keleti csoport, 4. forduló: 
FKSE-Algyő–Csepel 32–30 (17–15)
FKSE-Algyő: Boróczky, Pópity – Kiss L., 9, Donka 1, Bacsa 1, Tóth J. 1, Míg 4, Pintér, Csamangó 6, Vörös 5, Nagy D. 1, Virág 3, Pácza 1, Doszkocs. Edzők: Olha Nikolayenko, Prislinger Tibor.

Prislinger Tibor: – Fontos győzelmet arattunk, főleg lelkileg volt nagy jelentősége. Nagyobb is lehetett volna a gólkülönbség a végére, de sajnos magunknak nehezítettük meg a mérkőzést figyelmetlen hibákkal. A legfontosabb, hogy végre sikerült megszereznünk az első győzelmünket.

LABDARÚGÁS

MLSZ U14, Alap csoport, Kelet, 4. forduló:
Eger SE–Szeged-Csanád GA 3–6 (1–4)
Szeged-Csanád GA: Németh Á. – Beder, Müller (ördög 58.), Kocsis, Doszkocs, Szanka, Martonosi, Horváth Á. (Valach 53.), Sipos, Kovács Á. (Mayer 41.), András. Vezetőedző: Kovács Péter.
Gólszerzők: Kovács Á. (5.), Doszkocs (26., 33., 37., 47.), Mayer (49.)

Kovács Péter: – A mérkőzés nagy részében jól működött a játékunk, sokat volt nálunk a labda, és jól találtuk meg az ellenfél védelme mögötti üres területeket. A második félidő közepén jött egy hullámvölgy, amikor szétesett a játékunk, és utána nehezen tudtuk megtalálni önmagunkat. Ekkor már inkább küzdöttünk, mint fociztunk.

MLSZ U15, Alap csoport, 2. forduló:
Szeged-Csanád GA–Gyirmót FC 0–0
Szeged-Csanád GA: Farkas M. – Vincze P. (Kincses 41.), Lukácsi (Szél 65.), Pipis (Szatmári L. 41.), Karácsonyi (Mahler Á. 53.), Gallyas (Volford 41.), Sándor B., Tóth N., Lázár, Szőke, Sümeghy (Csuri B., 60.). Vezetőedző: Kikity Márió. 
Kiállítva: Farkas M. (65.) ill. Kövi M. (15.)

Kikity Márió: – Küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl. Az első félidőben nem voltunk elég bátrak, körülményesen és pontatlanul játszottunk. A második félidőben sokkal határozottabban futballoztunk. A cserejátékosok nagy lendületet adtak a csapat játékának, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. A mérkőzésen kevés helyzet volt, de dolgozunk azon, hogy ezeket legközelebb gólra tudjuk váltani, és javuljon a játékunk is.

MLSZ U16, Alap csoport, 4. forduló:
Zalaegerszegi TE–Szeged-Csanád GA 1–5 (1–2)
Szeged-Csanád GA: Balogh Cs. (Szabó M. 90.) – Tóth D. (Lőrincz B. 59.), Denucz, Lőrincz L., Nógrádi G., Süle, Köteles (Ferenczi (65.), Mádi Sz., Csikós (Molnár A. 59.), Trombitás, Pap B. Edzők: Retek Flórián, Nagy Attila. 
Gólszerzők: Trombitás (13.), Süle (35.), Lőrincz L (43.). Mádi Sz. (56., 58.).

Retek Flórián: – Az előző  meccs veresége után mentálisan és hozzáállásban is sokat léptünk előre, és ennek lett az eredménye ez a szép győzelem. Ha folytatjuk a kemény munkát, a további sikerek sem maradnak el. A sok hiányzó ellenére is megérdemelt győzelmet arattunk. Gratulálok a srácoknak.

MLSZ U17, Alap csoport, 4. forduló:
Szeged-Csanád GA–Zalaegerszegi TE 1–0 (1–0)
Szeged-Csanád GA: Rabi – Botic, Sándor M., Bozsik (Pintér 86.), Boda, Gera B., (Farkas G. 86.), Simon, Dianovszky (Mihálffy G. 79.), Budai (Vásárhelyi 79.), Mikó, Milencovici. Vezetőedző: Bilic Igor.
Gólszerző: Dianovszky (14.).

Bilic Igor: – Igaz, hogy korán vezetést szereztünk, de az első félidő nehezen indult, mert sok volt az egyéni hiba. A szünetben átbeszéltük a problémákat, majd teljesen uraltuk a második félidőt. Kár, hogy nem sikerült több gólt szerezni, mert megvoltak hozzá a lehetőségeink. Ezzel együtt megérdemelt győzelmet arattunk.

RÖPLABDA

Torma Ágnes lány U20, OB I., alapszakasz, Budapest: BDSE-Emericus–Szegedi RSE Narancs 0:3, UTE U20 Lila–Szegedi RSE Narancs 3:0.
A Szegedi RSE Narancs kerete: Kiss Nóra, Bálint Viktória, Farkas Antónia, Szalay Kata, Kiss Boglárka, Nyers Noémi, Sojnóczky Sára, Nagy-Hegyesi Réka, Nagy Léna. Vezetőedző: Milodanovics Andrea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában