Vesztes kezdés a BL-ben

2022.09.14. 18:47

Parádésan kezdett a Pick Szeged, majd összeomlott a Barcelona ellen – GALÉRIA, VIDEÓ

Az első félidőben már 11–6-ra is vezetett a Pick Szeged a Barcelona ellen, majd a félidőben 15–14 állt az eredményjelzőn. A szünet után összeomlottak a hazaiak, a címvédő pedig már kilencgólos előnyben is játszhatott, végül 35–28-ra nyert a Bajnokok Ligája B csoportjának első fordulójában.

Becsei Dávid

Dean Bombac (a labdával) pazarul irányította az első félidő során a szegedi támadásokat.

Fotó: Karnok Csaba

Pick Szeged–Barça (spanyol) 28–35 (15–14)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, B csoport, 1. forduló. Szeged, Pick Aréna, dr. Bérczy Mihály sportcsarnok, 8100 néző. Vezette: Lah, Sok (szlovének).
Pick Szeged: Alilovic – Sostaric 4, Tönnesen 2, Bombac 3, Bánhidi 4, Mackovsek 2, Frimmel 3. Csere: Mikler (kapus), Radivojevics 1/1, Gaber, Bodó 5, Garciandía 1, Rosta 1, Martins 1, Szita 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Barça: P. de Vargas – A. Gómez 5/2, D. MEM 7, FABREGAS 6, T. Petrus 1, N'GUESSAN 3, Wanne. Csere: E. Nielsen (kapus), M. RICHARDSON 6,  Janc 2, Makuc 1, Carlsbogard 1, Frade 2, A. Arino, Langaro, Parera 1. Vezetőedző: Carlos Ortega.
Hétméteres: 1/1, ill. 3/2.
Kiállítás: 2, ill. 10 perc.

Nyilatkozatok:

Juan Carlos Pastor, a Pick Szeged vezetőedzője: – Gratulálok a Barcelonának. Mackovsek sérülésére nem foghatjuk a vereségünket, jól játszottak a vendégek. Jól kezdtünk, vezettünk, de érezhető volt a szünetben már, hogy a Barca megmutja, mit tud. Visszajöttek a meccsbe, uralták a második félidőt. Ők jól védekeztek, mi pedig rosszul támadtunk. Egyre több labdát vesztettünk, ami egy ilyen ellenféllel szemben mérkőzést eldöntő tényező. Három–négygólos előnyben pedig már felszabadultabban kézilabdáztak, ami kulcsnak bizonyult a sikerükhöz. Világos a helyzet, szeptemberben még messze vagyunk tőlük, mert egy meccs nem negyven percig tart. Szomorúak vagyunk, mert telt ház előtt nem sikerült megörvendeztetnünk a közönséget egy jó eredménnyel.

 

Mikler Roland, a Pick Szeged játékosa: – Gratulálok a Barcelonának. Nem feltétlenül szakmai oldalról közelíteném meg a ma estét. Telt ház előtt játszhattunk, szerencsétlenségünkre az elmúlt két idény győztese ellen. Nehéz megemészteni ezt az estét, de megkell, megyünk tovább, mert fontos mérkőzések várnak ránk még a Bajnokok Ligájában.

Carlos Ortega, a Barca vezetőedzője: – Gyönyörű történelme van a Picknek, Szeged a kézilabda városa, megérdemli ezt a gyönyörű arénát. Elégedett vagyok az első negyedórától eltekintve, amikor a hazaiak jó tempót diktáltak Bombac vezetésével. Ezután megváltozott a meccs menete, változtattunk irányítóban, illetve hatékonyan védekeztünk. Szegeden hét góllal nyerni az idény fantasztikus kezdete.

Melvyn Richardson, a Barca játékosa: – Hihetetlen hangulatban játszhattunk a Pick Arénában. Mindig az a célunk, hogy őket szórakoztassuk. A védekezésünk feljavulása ma elsődlegesnek bizonyult, mert sok labdát szereztünk, amikből gyors lerohanásokat vezethettünk.

VÉGE

Vereséggel kezdett a Bajnokok Ligájában a Pick Szeged, amely szombaton 19 órától a Balatonfüredet látja vendégül a bajnokságban.

60. perc: Tönnesen a rövid alsóba, 28-35. Langaro átlövését védi Mikler, majd Frimmel Nielsen kezébe csavar a szélről. Még egyet hárít Mikler, majd a Barca-gól már időn túl születik. 

59. perc: Parera cunderezi el a labdát Mikler mellett, 27-35.

58. perc: Martins első találata már csak szépségtapasz, 27-34.

57. perc: elveszik a labdát a sporik a vendégektől, Rosta nem meri elindítani Sostaricot, így felállt fal ellen támadhatunk. Garciandía fölé, a kontrát pedig Mikler védi.

56. perc: Mem lő a kezek alatt, Mikler véd. Szitának rövid az indítása.

55. perc: a vendégek fiatal beállója sokkal fölé, majd Szita szerzi meg első szegedi BL-gólját, 26-34.

54. perc: Fabregas fordul be, Szita mellett, 25-34.

53. perc: Dika Mem óriási gólt ragaszt, lenn marad a földön, támadunk közben, Garciandía lemásolja a gólját, 25-33.

52. perc: Frimmel fölé, nem is kevéssel... Sostaric a jobbszélről, 24-32.

51. perc: eladja a labdát a Barca, de mégsem, a saját labdájukat szedik össze, majd Gómez ziccerbe kerül, 23-32.

50. perc: szól a lelátóról a "Mindent bele!", miközben Richardson lövi a hatodik gólját, 23-31. Egyszerűen semmi nem jön össze a hazaiaknak támadásban.

49. perc: Aleix Gómez a jobbszélről, 23-30. Garciandíának továbbra sem megy...

 

48. perc: mi történik a szegedi támadásokkal? Újabb labdavesztés, de most Mikler védeni tud. Frimmel húz váratlanta balszélről, és a beállónak passzol, Rosta, 23-29.

47. perc: először a pályán a BL-ben szegedi mezben Szita Zoltán. Minden elsül a vendégeknek, ezúttal Janc, 22-29.

46. perc: újabb szegedi labdaeladás, ezt lassan a legnagyobb sportszergyártók is megirigylik, miközben Frade duplázik, 22-28.

45. perc: Bánhidi szépít, 22-26. Nincs még semmi veszve, de jelentősen javulni kell a Picknek, ha pontot vagy pontokat akar szerezni ma este. Frade beállóból, 22-27.

44. perc: egyre nagyobb a gond, ismét Fabregas, 21-26. Időt kér a Szeged. Martins érkezik a balkezes átlövő posztjára, ami finom kritika Tönnesennek és Garciandíának. Nincs hazai lövés, N'guessan viszont mellé, szerencsére.

43. perc: Tönnesen Fabregas kezébe passzolja a labdát, köszöni szépen a francia és gólt dob lerohanása végén, 21-25.

42. perc: hálószaggató gól a hosszú felsőbe, az elkövető Bodó Richárd, 21-23. Bánhidi blokkol védekezésben, marad a vendégeknél a labda. Fabregas gyönyörűen játssza magát ziccerbe, 21-24.

41. perc: Garciandía lövését könnyen védi Nielsen, a labdával pedig Janc rohan végig, 20-23.

40. perc: gödörben a szegedi védelem, most Mem talál be, 20-22. Először közte kettő a vendégek javára, időt is kér Pastor.

39. perc: Arino mellé, majd Bombac ziccerét Nielsen kirúgja. Gómez a jobbszélről, 20-21.

38. perc: Richardsonnal nem bírnak a szegedi védők, 19-20. Először vezet ma a Barcelona. Bánhidi egalizál, miközben Alilovicot Mikler váltja a kapunkban.

37. perc: Richardson lő gólt talpról, majd az üres kapura tartó labdát Mem fogja meg, 19-19.

36. perc: Bodót állítja meg szabálytalanul Fabregas, két perc. Bodó fordul le a védőről, majd lövi mellé a labdát estében.

35. perc: csodálatos lövőcsel Bodótól, majd az üresbe futó Bánhidinek passzol, aki nem hibázik, 19-17. Fabregas sem, 19-18.

34. perc: Sostaricnak szerencséje van, Nielsen lábáról bemegy a labdája, 18-16. Óriási gól Memtől, az ötödik, 18-17.

33. perc: Richardsont majdnem megállítja Bánhidi, bosszankodik is a gól miatt, 16-16. Bodó lövése a kapussal együtt gól, 17-16. Alilovic! Újra véd!

32. perc: Frimmel kanyarodik fel, majd veri át Nielsent, 16-15.

31. perc: a vendégek középkezdésével és fabregas góljával indul a második félidő, 15-15.

FÉLIDŐ

30. perc: Martins lövése nem talál kaput, Wanne rohan, de nincs gól. Gómezt kiállítják. Bánhidi ziccerét kirúgja Nielsen, jól szállt be, sajnos. Richardson átlövése zárja az első félidő, Alilovicról megy mellé.

29. perc: Mem talpról, csak beleérni tud Alilovic, 15-14. 

28. perc: Bodó, harmadszor, 15-13.

27. perc: Tönnesen átlövését kitenyereli Nielsen. Carlsbogardot nem sikerül blokkolni, 14-13.

26. perc: Bombac bejátszásába rúg bele Petrus, kétperces kiállítás a "jutalma".

25. perc: egy hiba után a második Gómez hetes gól, 14-12. Tönnesen és Frade ütközik, szegedi szabaddobás és törlés. Két irányító a pályán nálunk, Bombac parádés csele után Nielsen rúgja a nézőtérre a labdát.

24. perc: Bodónál túl nagy a lendület, belemenés. Wanne szétforgácsolja a kapufát, majd Bodó blokkolják. Csúszik a labda, törölni kell, legalább picit megnyugszik. Martins bent a pályán Bombac helyett, Tönnesen pedig a labdát küldi be a kapuba, 14-11.

23. perc: Memet nem szabad hagyni lőni, mert védhetetlenek szinte a lövései, 13-11. 

22. perc: használt az időkérés, Bodó-gól a rövidbe, majd Petrus rendezetlen fal ellen talál be, 12-10. Potyognak a gólok, Bombac, 13-10. 

21. perc: újabb spanyol hétméteres, ismét Sostaricnál láttak belül védekezést. Ezt már bedobja Gómez, 11-9, jön is Pastor időkérése.

20. perc: Ezt Bodó sem csinálhatta volna szebben, N'guessan pattintja le a védők közt a labdát, majd ziccerből talál be, 11-8.

19. perc: Mem fut keresztbe, majd a hosszúba bombázza a labdát, 11-7. 

18. perc: kapust cserélnek a vendégek, Nielsen váltja P. de Vargast. Passzívig támad a Barca, Wanne mellé pattintja a labdát. Garciandía ugrana fel lőni, de sípolnak a játékvezetők, elléptte...

17. perc: Bombac már másodszor jár túl mindenki eszén, 11-6.

16. perc: Frimmel ugrik be a balszélről, még egy lövőcselt is megenged magának, 10-5. Mem töri meg a spanyol gólcsendet, 10-6.

15. perc: Carlsbogard belelövi a labdát a szegedi kapusba, de Sostaric már a hatoson belül volt. Hétméteres, Gómez, de Alilovic véééd! 

14. perc: mindkét edző sokat cserél, még negyedóra sem telt el és már 4-4 játékost beküldtek csereként, miközben Alilovic újabb hárítása után a frissen érkező Bodó pattint egy gólt, 9-5! Időt kérnek a vendégek, közben pedig "Pick Szeged, Pick Szeged!" skandálásba kezdenek a szurkolók.

13. perc: Bánhidivel ketten sem bírnak, 8-5.

12. perc: jól védekezünk, a beállónak nem jó N'guessan bejátszása.

11. perc: Petrus labdaszerzését Wanne nem váltja gólra, Alilovic lábbal hárít.

10. perc: aki esetleg hiányolta a szélsőgólokat, az most láthat, ezúttal Frimmeltől, 6-5. Mackovsek rohanhat át a pályán a labdával, 7-5.

9. perc: Sostaric ugorhat kapura óriási szögben, a kapus lefelé, a labda pedig felfelé. 5-5! Nem telt meg teljesen az Aréna, de így is nagyjából nyolcezren buzdítják a hazaiakat.

8. perc: Tönnesent állítják ki visszahúzásért. Alilovic! Elkapta a fonalat!

7. perc: labdát veszítünk, Wanne rohan végig vele villámgyorsan, majd ismét egy labdavesztés és Fabregas góljával már fordít a Barca, 4-5.

6. perc: Pérez de Vargas is bemutat egy védést, a könnyebbik fajtából. Mem ziccerét védi Alilovic.

5. perc: megvan a meccs első védése, Alilovicé, szól is a "Mirko, Mirko!" a lelátóról.

4. perc: egyelőre úgy látszik, a vendégeknél N'guessannak jó napja lesz, 3-3. Bombac a falból talál be, 4-3.

3. perc: N'guessan átlövése Alilovic comjáról bemegy, 2-2. A visszafutó Memet állítják ki a játékvezetők. Sostaric a jobbszélről magabiztosan, 3-2.

2. perc: Richardson átlövésgóljára Mackovsek válaszol gyorsan, 2-1.

1. perc: a szegediek kezdik a mérkőzést, Bánhidi ellen pedig belül védekezés, a hétméterest Radivojevics lövi be, 1-0.

18.43: megérkeztek a csapatok a pályára, majd az előző szezon legjobb játékosának megválasztott Bánhidi Bence vehette át az SMP díját.

18.39: mielőtt kezdődik a mérkőzés ízlelgessük, az Európai Kézilabda-szövetség szakírói a szegedi csapatot nem várják a legjobb tíz csapat közé idén. A végső győzelemre a legesélyesebbnek a Veszprémet tartják, majd sorrendben a Barcelonát, Kielt, Nantes-ot, Aalborgot, Dinamo Bukarestet, Kielcét, PSG-t, Zagrebet és a Magdeburgot. Érdekes lista, először ma este cáfolhat erre rá a Pick Szeged!

18:35: ilyen még nem volt a Pick Arénában. Kihunytak a fények, majd a telefonok zseblámpáival világították meg a szurkolók a lelátót, ami csodálatos látványt nyújtott.

18.25: tánc után az ének kerül főszerepbe, a klubhimnusszal melegítik hangszálaikat a szegedi szurkolók. Sálak a magasban, negyedóra múlva kezdődik az Év meccseként beharangozott találkozó a B csoport első fordulójában.

18.20: "Borsózik a hátam, amióta beléptem ebbe a gyönyörű létesítménybe!" – fogalmazott Skaliczki László az 1996-os bajnokcsapat vezetőedzője a pályaszélén, éltette is a közönség.

18.13: miután pályára érkeztek a csapatok, Thiagus Petrust, a vendégek játékosát köszöntötte egy videóval a szegedi klub és a közönség. A brazil védekező specialista három éven át erősítette a Tisza-parti együttest 2016 és 2019 között.

18.10: üdvözöljük olvasóinkat a Pick Arénából, ahol nagyjából nyolcezren szurkolnak majd szegedi sikerért a címvédő Barcelona ellen a Bajnokok Ligájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában