Szombaton Dabason játszanak

2022.09.23. 15:53

Pick Szeged: a védekezés lenne a kulcs a sikerhez

Erőltetett menetben kell felépítenie magát két nagykülönbségű Bajnokok Ligája-veresége után a Pick Szegednek. Szombaton 18 órától már Dabason vendégszerepelnek Bodó Richárdék, csütörtökön Kielben, jövő szombaton pedig itthon a Ferencvárost fogadják.

Becsei Dávid

Szükség lenne a határozottabb, küzdősebb védekezésre, ami korábban jellemezte a Pick Szegedet.

Fotó: Karnok Csaba

A péntek az utazásról szólt a Pick Szegednél, amely Nantes-ból Párizsba TGV nagysebességű vonattal utazott, majd onnan repülővel Budapestre, végül a csapatbusszal haza Szegedre. Az esti érkezést követően mindössze a holnap délelőtt szabad a játékosok és a szakmai stáb számára, ugyanis kora délután már útrakelnek Dabasra, ahol 18 órától vár rájuk bajnoki mérkőzés. 

Szomorúan térhettek haza Franciaországból Bánhidi Bencéék, ugyanis nagyjából húsz percet követően elszálltak a győzelmi esélyeik, reálisan nézve a döntetlenért sem támadhattak ezt követően. 

Már a Barcelona elleni találkozó is rámutatott, Nantes-ban pedig bebizonyosodott, hogy a Tisza-parti védelem komoly gödörben van. Egyelőre még nem tudni, hogy ez mennyire lesz tartós, és mi okozza. 

A vállsérülést szenvedett Mackovsek ennyire meghatározó lenne a fal közepén? Vagy a nyáron a francia St. Raphaelbe igazolt szlovén Nik Henigman pótlását nem sikerült megoldani a bal oldali kettes pozíciójában Bodóval, Szitával és Frimmellel? 

Valószínűleg ez így összességében az okozója a gondoknak – több kisebb mellett –, így mindenképpen türelemre lesz szükség a csapattal szemben, pláne, ha ránézünk a versenynaptárra. Egy hónapon belül futószalagon jön majd egy kieli és veszprémi utazás, de érkezik a Pick Arénába a Ferencváros, az Aalborg és az Elverum is, de még ide sorolhatjuk a kielcei túrát is november harmadikáról. 

A jelenlegi formában  nem zenghetünk dicshimnuszt, azonban egy valamin könnyen változtathat a Pick Szeged, ami gyökeres előrelépést is eredményezhet. 

Hiányzik a védelemből a jó értelemben vett harcosság, amit jól mutat, hogy a játékvezetők a Barcelona ellen egyszer, a Nantes ellen pedig kétszer fújtak szegedi kézilabdázóra kétperces kiállítást, míg a spanyol és francia csapat is begyűjtött öt-öt ilyen büntetést. 

Ami pedig a holnapi meccset illeti, a Dabas eddig mindhárom mérkőzésén kikapott. Gyöngyösön és a Ferencváros otthonában, valamint a Telekom Veszprém ellen hazai pályán sem termett babér Tomori Győző csapatának. 

A Dabas a nyáron tatabábányai különítménnyel erősített, ugyanis a balátlövő Zdolik Bencét, a beálló Bognár Nándort és az irányító Bálint Bencét is elcsábították, míg Nagy Tibor kapust Szegedről vették kölcsönbe. Meghatározó távozója pedig Holló kapus Csurgóra, az irányító Török Ádám pedig a Ferencvároshoz szerződött. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában