Erőemelés

2022.09.29. 14:03

Remekeltek a Mr. Power versenyzői Soroksáron

V. P.

Nagyszerűen teljesítettek a makói klub versenyzői.

Soroksáron rendezték meg a Magyar Professzionális Erőemelő liga kupát, amelyen nagyszerűen szerepeltek a makóiak - az elit abszolút kategória dobogósai pedig mind vagy a Mr. Power egyesület tagjai, vagy Majoros Róbert mentorálásával készült versenyzők voltak. Összesen 9 arany, 7 ezüst és 5 bronzérem, valamint két negyedik hely lett a Mr. Power Sportegyesület mérlege.

Debreczeni Zoltán egyéni csúcsokkal térhetett haza Soroksárról, hiszen a -100 kg súlycsoportban guggolásban (325 kg), fekvenyomásban (205 kg) és felhúzásban is új egyéni rekordot állított fel. Utóbbival az elit open kategóriában első lett, míg az elitek közötti abszolút versenyben második helyen végzett a 860 kg-os összteljesítményével.

Sajtos Máté az open korcsoportban a -82.5 kg-osok között guggolásban szintén egyéni csúcsot döntött (225 kg), akárcsak fekvenyomásban (132.5 kg) és felhúzásban (265 kg), így az összteljesítménye (622.5 kg) is új rekord számára: ezzel összetett harmadik helyen végzett.

Fülpesi Tibor a -125 kg-osok versenyében felhúzásban 320 kg-ig jutott, ezzel második helyen végzett. Áder Benjámin a juniorok -67.5 kg-osok mezőnyében fekvenyomásban 130 kg-os teljesítményével nyerni tudott.

Szintén aranyéremmel térhetett haza Mata Ferenc, aki a -90 kg-osok versenyében a 180 kg-os fekvenyomásával bizonyult a legjobbnak, ez egyben versenycsúcsot és abszolút második helyet is jelentett számára.

Varga Gábor a -100 kg-os súlycsoportban 170 kg-ot teljesített fekvenyomásban, ezzel első egyesületi versenyén negyedik helyen végzett.

Hegyes Tibor Mózes az ifjúságiak -75 kg-os mezőnyében harmadik legg, miután 160 kg-ig jutott felhúzásban, szintén először versenyzett a Mr. Power színeiben.

Majoros Róbert mentorálása alatt készült, de nem egyesületi versenyző Tumpek Róbert, Mari Márkó és Antal Zsolt.

Tumpek Róbert az elitek között, -110 kg-ban indult, ahol minden versenyszámban egyéni csúcsot döntött. Guggolásban 345, fekvenyomásban 182,5, míg felhúzásban 332,5 kg-ig jutott, így 860 kg-os összetettel megnyerte az open kategóriát, míg abszolútban harmadik lett.

Mari Márkó a -82 kg-osok mezőnyében guggolásban 200 kg, fekvenyomásban 170 kg (ez új egyéni csúcsa) míg felhúzásban 275 kg-ot teljesített, a 645 kg-os totálja második helyet jelentett, míg a felhúzásban második helyen végzett, a versenyszám abszolút végeredményét tekintve pedig harmadik lett.

Antal Zsolt a mastersek -125 kg-osok versenyében indult, ahol erőemelésben és felhúzásban bizonyult a legjobbnak. 313 kg-os guggolása új masters ligacsúcsot jelent, fekvenyomásban 195 kg-ot teljesített, míg felhúzásban 307,5 kg-os eredményt produkált.

Egyesületi versenyzőként az elit kategóriában indult a -82.5 kg-osok között versenyző Hajdú Balázs, aki mindent megnyert: 300 kg-os guggolása új ligarekord, akárcsak a 190 kg-os fekvenyomása és a 310 kg-os felhúzása, és ezzel együtt a 800 kg-os összteljesítménye.

Open kategóriában szintén egyesületi versenyzőként Boldizsár Zoltán 260 kg-ig jutott felhúzásban a -110 kg-osok között, ezzel a Sánta László által felkészített sportoló második lett.

Szintén a Mr. Power színeiben Hajó Ferenc a 90 kg-osok között indult felhúzásban, ahol 250 kg-ig jutott, amivel bronzérmet szerzett.

Az egyesület versenyzőire legközelebb az év legnagyobb versenye, a GPC világbajnokság vár majd, amelyet október 17.-23. között rendeznek meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában