Különleges verseny

2022.09.22. 08:20

Rendőr horgász Európa-bajnokság a Maty-éren - fotók

Jeszenszky Zoltán

Fotó: Karnok Csaba

Különleges Európa-bajnokságnak ad otthont a város: a Maty-éri evezős pályán rendezik meg a 33. Rendőr Horgász Európa-bajnokságot. A versenyre hét országból, csaknem száz egyenruhás érkezett. Angliát, Írországot, Németországot, Hollandiát, Belgiumot, Olaszországot és Magyarországot a nemzeti válogatottak mellett regionális egyesületek is képviselik. Összesen 19 csapat és egy egyéni versenyző indul az EB-n – tudtuk meg Kulcsár Arankától, a versenyt szervező Hokedli, azaz a Horgászatot Kedvelők Ligája Rendőr Horgász Egyesület elnökétől. 

Az Európa-bajnokságot eredetileg a németországi Brandenburgban rendezték volna meg, de tavaly a Covid, idén pedig a házigazdák visszalépése miatt maradt el a verseny. Szeged beugróként azért lehetett házigazda, mert 2015-ben már egy sikeres EB-nek adott otthont. A magyar csapat számára az előjelek kedvezők: az előzetes esélylatolgatások után egyéniben és csapatban is legalább 2-2 hazai éremre számítanak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában