NB I.-es meccs Szegeden

2022.09.30. 14:04

Szombaton bemutatkozik hazai pályán a St. Mihály

Közel hat és fél év, egészen pontosan 2324 nap után rendeznek újra női NB I.-es labdarúgómérkőzést Szegeden: ma 15 órától ugyanis bemutatkozhat hazai pályán a KÉSZ-St. Mihály-Szeged csapata az élvonalban. Az ellenfél a Haladás lesz, a szurkolók számára a belépés ingyenes.

Az idény első győzelme után a KÉSZ-St. Mihály-Szeged a Haladást fogadja szombaton 15 órától a Szent Gellért Fórumban.

Fotó: Gémes Sándor

2016. május 21-én még a Felső Tisza-parti stadionban játszott NB I.-es mérkőzést a Szegedi AK: azóta nem láthattak női élvonalbeli mérkőzést a szurkolók a Tisza-parti városban. Bár a KÉSZ-St. Mihály-Szeged ugyan három szezont eltöltött az élvonalban, de hazai mérkőzéseit Makón játszotta, így a klub számára is történelmi pillanat lesz a mai találkozó, hiszen a St. Mihály először játszhat majd élvonalbeli meccset Szegeden. 

– A hétvégi győzelem is közrejátszhatott ebben, de jó hangulatban telt az egész hét. A lányok várták már, hogy Szegeden is megmutathassák tudásokat, bízom benne, hogy ez nem teher lesz számukra, hanem felszabadultságot okoz – mondta a meccs előtt Koncz Zsolt, a St. Mihály edzője.

A szegediek hat idegenbeli meccs után játszhatnak hazai pályán, legutóbb pedig meg is szerezték az első győzelmüket, miután az Újpest vendégeként nyerni tudtak a lányok.

– Egy feljutó csapatnál fontos lehet, az őszi idény végére hogyan tudta felvenni a bajnokság ritmusát. Úgy gondolom, három kiemelkedő csapat van a ligába, utána van az a középmezőny, ahova magunkat is odasorolnám, és vannak egy picit gyengébb csapatok, de ez nem jelenti azt, hogy maximálisan esélyes lehet valaki ellen. Ezért inkább egy féléves időszak után vonnék mérleget, mintsem hat mérkőzés után – tette hozzá Koncz Zsolt.

A mai ellenfél az a Haladás lesz, amely éppen a szegediek mögött áll a tabella 9. helyén, és edzőváltáson esett át: a mai találkozón már a korábbi szövetségi kapitány, Markó Edina irányítja a szombathelyieket.

– Ha a lányok azt a felszabadult hozzáállást tudják a meccsen is hozni, akkor hazai pályán biztosan jó mérkőzésünk lesz. Nüanszok dönthetnek ma, de ezt hazai pályán a magunk javára kell fordítani – mondta Koncz Zsolt.

A szurkolók számára ingyenes a belépés a Szent Gellért Fórumba, a drukkerek a Dorozsmai út felől közelíthetik meg a stadiont, és a C lelátón foglalhatnak helyet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában