A Makó visszalépése után

2022.09.28. 11:51

Szomorúság, csalódottság, üresség

Még mindig csak keressük a szavakat a Makó FC labdarúgócsapatának visszalépése miatt. Minden hirtelen, váratlanul történt, és érthetően felkészületlenül érte a szereplőket.

Mádi József

Padlóra került a makói labdarúgás és az NB III.-as csapat.

Fotó: Kuklis István

Csak az ilyenkor szokásos szavak jutnak eszünkbe: döbbenet, hihetetlen, elképesztő, megmagyarázhatatlan. 

Bennünk pedig a szomorúság, a csalódottság és az üresség tombol.

Teljesen váratlanul jött a hír: a jelenlegi nemzetközi gazdasági helyzet miatt a Makó FC visszalépett a labdarúgó NB III. küzdelmeitől, mivel október 1-jétől bezárják a létesítményét. A csapat már el sem utazik az MTK II. elleni hétközi bajnokira, és nem fogadja vasárnap sem a Ferencváros II. együttesét.

– Edzésre készültünk, a keret már felöltözött, amikor a vezetőség személyesen megjelent, és felhívtak minket a tárgyalóba, ahol közölték: vége, nincs utazás az MTK II. elleni bajnokira, visszalép a klub az NB III.-tól. Derült égből villámcsapásként érintett minket ez a hír. Fel voltunk arra készülve, hogy nehéz időszak következik, hiszen láthatók a folyamatok a világban, de azt álmomban sem gondoltam, hogy az őszt sem fejezzük be. Ezzel a döntéssel olyan mélységbe került a makói labdarúgás, mint amilyenben még talán sosem volt. Sajnálom a szurkolóinkat is: nem túlzás, NB III.-as szinten az egyik legjobb átlagnézőszámunk volt. Nem tudom, ilyen szintű futballt mikor láthatnak legközelebb a makóiak. Minimum tíz év kell hozzá – mondta Siha Zsolt vezetőedző, aki három és fél éven át irányította a csapatot, amellyel feljutott az NB III.-ba, majd ott újoncként az ötödik helyen végzett, jelenleg pedig a középmezőnyben állt a Makó FC a tabellán.

– Most a mélységes szomorúság, ami körülvesz minket. A legfontosabb, hogy az utánpótlást megtartsuk, és a következő napokban alakul majd ki, milyen formában működtetjük tovább ezeket a csapatokat – nyilatkozta Csernus Imre, a klub ügyvezető igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában