Helyi sport

2022.10.24. 14:00

29 védés az algyői női kézilabdacsapat kapusaitól

Közel 30 védés, mégis kikapott a Levendula Hotel Algyő, megint a harmadik negyed döntött a HVSC férfi vízilabdázói számára. A Csongrád-Csanád megye második, harmadik vonalába tartozó csapatok hétvégi mérkőzéseinek beszámolói.

A vásárhelyiek kikaptak a Sopron vendégeként.

Fotó: kosarsport.hu

Megszorongatták a bajnokesélyest

Levendula Hotel Algyő (8.)–Vasas SC (3.) 20–22 (12–10)
Női kézilabda NB I./B., 7. forduló. Algyő, Fehér Ignác Általános Iskola, 120 néző. Vezette: Haskó, Natkai.
Algyő: Dobó, Rácz, Gadányi (kapusok) – Zsikó 3/3, Vass 1, Preneczki, Miklós 3, Balogh B., Kárász, Szécsi 2, Szepesi 4, Simon 3, Valaczkai-Rózsa, Szabó F., Németh 4, Farkas A. Vezetőedző: Farkas József.

Farkas József: Rendkívül elégedett vagyok a csapat hozzáállásával, megmutattuk azt, hogy egy ilyen komoly erőkből álló csapat ellen is partiban tudunk lenni a meccs végéig. Nagyon jól védekezünk, a három kapusunknak összesen 29 védése volt. Sajnos a második félidőben volt egy öt perc, amikor két hibát vétettünk, egy ilyen csapat ellen pedig ezt nem lehet. Magas hőfokú, színvonalas mérkőzésen kevésen múlott, hogy mi hagyjuk el győztesen a pályát. Nekünk az a fontos, hogy meccsről-meccsre fejlődjünk és be tudjuk tenni azokat a fiatalokat, akik a jövő csapatát alkothatják. Le a kalappal a lányok előtt, nagyot küzdöttek, így ki lehet kapni! Szeretnénk neves csapatok ellen meglepetéseket szerezni a jövőben.

Nagy csata volt

Tatai AC (7.)–Pick Szeged U21 (5.) 26–25 (17–14)
Férfi kézilabda NB I./B., 7. forduló. Tata, 200 néző. Vezette: Felhő, Öcsi.
PICK Szeged U21: Krivokapic, Lakatos (kapusok), Gazsó 1, Koszorus 1, Varga M. 4, Radvásnzki 1, Tusjak 5, Rea 3, Kretz, Tisza, Hegedűs 1, Gárgyán 6, Tóth M., Szabó Á., Molnár R. 2, Szűcs B. 1. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.

Megint a harmadik negyed

HVSC (9.)–Invictus UVSC (3.) 8–12 (3-2, 2-3, 2-5, 1-2)
Férfi vízilabda OB I./B, 6. forduló. Hódmezővásárhely, városi sportuszoda, vezette: Juhász, Pásztor.
HVSC: Ujházi – Petróczi 1, Józsa, Bekő 2, Barna, Kovács D., Badó 2. Csere: Varga P. (kapus), Kormányos, Ladóczki, Kudella 1, Oláh 1, Vígh 1. Vezetőedző: Szabó Tamás.

Szabó Tamás: Ellenfelünk más célokért küzd, mint mi. Ugyanazt mondhatom, mint a legutóbbi meccsünkön. Remek első félidőt produkáltunk, azonban meccsek óta elátkozott számunkra a harmadik negyed. Hiába hívtam fel erre a figyelmet, ismét a harmadik negyed okozta a vesztünket. Koncentrációs figyelmetlenségek, apróságok következtek, az Invictus pedig van olyan jó csapat, hogy ezt kihasználja. Az utolsó negyedben próbáltunk visszajönni, de ez már nem sikerült.

Alábbhagyott a védekezés

SMAFC 1860 Soproni Egyetem (2.)–Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli (7.) 85–72 (19-24, 24-19, 17-10, 25-19)
Férfi kosárlabda NB I/B Zöld csoport, 4. forduló. Sopron, Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnok. Vezette: Szalai, Esztergályos, dr. Magyari.
Kosársuli: Pavlovic 8/6, Borbáth 8/3, Varga Á. 20/6, Bálint 3, Varga Z. 18/12. Cserék: Bodócsi 6, Kelemen 6/3, Pinnyey 3/3, Kass, Karsai, Knyur. Vezetőedző: Slobodan Kalinic.

Slobodan Kalinic:Gratulálok a Sopronnak a győzelemhez, minden jót kívánok nekik a szezonra. A második félidőben védekezésünk nem volt megfelelő, ennek köszönhető mai vereségünk.

Elveszített rangadó

Vidux-Szegedi RSE (3.) - Dág KSE (2.) 2:3 (25:21, 25:21, 19:25, 25:27, 16:18)
Férfi röplabda NB I., 3. forduló. Szeged, Lila iskola, 200 néző. Vezette: Bibók, Nagy Zs. 
Vidux-Szegedi RSE: Piti, Dileo, Sarnyai, Kiss G., Davi Pozzobon, Csányi. Csere: Borsi Levente (libero), Polyák(libero), Bodnár, Kasnyik, Honti, Demcsák. Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.

Fésüs Erzsébet: Nagyon jól ismertük az ellenfelet, tudtuk hogy igazi küzdő csapat és, hogy az utolsó pillanatig nagyon keményen kell játszani ellenük, mert képesek megfordítani a vesztett mérkőzést is. Mégis a harmadik szettől kezdve rengeteg nyitáshibával játszottunk és ennek következtében meg is gyengyültek a szerváink. Kasnyik Bence cseréjével hatékonyabbak lettek a támadásaink, és közel kerültünk a mérkőzés megnyeréséhez. Sajnálom, hogy ma ez mégsem sikerült.

Megvan a hatodik is

Vidux-Szegedi RSE (1.) - Szolnoki SPC 3:0 (25:6, 25:16, 25:18)
Női röplabda NB II., Keleti csoport, 6. forduló. Szeged, Lila iskola, 60 néző. Vezette: Bibók, Nagy D.
Vidux-Szegedi RSE: Fürdök, Kádár, Hűse, Bálint, Kovács-Fisku, Szatmári. Csere: Nagy-Hegyesi (libero), Nagy L. (libero), Sojnóczky, Kiss N., Farkas A., Kujundzic, Szalay.
Vezetőedző: Milodanovics Andrea.

Milodanovics Andrea:Ezen a fordulón ismét egy nagyon jó, bravúros meccset tudtunk játszani. Nagyon elégedett vagyok a csapatom teljesítményével, főleg azzal, amit az utolsó szettben mutattak: föl tudtak állni, és hátrányból megnyerni a harmadik játszmát is. Különösen örülök annak, hogy tudtam játszatni az U20-as csapatot is, a  korosztályos bajnokság fordulóira való felkészülés szempontjából rendkívül hasznos volt nekik. Köszönöm a szurkolóinknak, hogy eljöttek, és hangosan bíztattak minket: sokat jelentett nekünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában