Női vízilabda

2022.10.09. 15:20

A Szentes és a Szeged is negyeddöntős a kupában

A négy kiemelthez mindkét Csongrád-Csanád megyei női vízilabdacsapat csatlakozott a BENU Magyar Kupa selejtezőjéből. A szentesi mini tornát a hazaiak magabiztosan nyerték meg, míg a Tatabánya–Szeged találkozót utóbbi 10–5-re hozta, így bejutott a legjobb nyolc közé

Becsei Dávid

Korom Réka és a Szentes ott lesz a BENU Magyar Kupa negyeddöntőjében.

Fotó: Vidovics Ferenc

Valdor Szentes–Szeged 15–9, Tatabánya–Szeged 5–10 és Tatabánya–Szentes 3–12. Ezeket az eredményeket hozta a szentesi selejtezőcsoport, amiből a két megyei együttes csatlakozott az UVSE, Dunaújváros, Ferencváros, BVSC kvartetthez. Az egri négyesből a címvédő hazaiak továbbjutása nem volt kérdéses, míg mögöttük a III. kerületi TVE ment tovább, míg a Győr és a Polo SC búcsúzott. 

A szentesi selejtezőcsoport küzdelmei a megyei rangadóval indultak, amelyet a hazaiak esélyesebbhez mérten hat góllal megnyertek. Az átalakult és megfiatalodott szegediek ugyanakkor szépen tartották magukat, míg a Tatabánya ellen bebizonyították, egyáltalán nem írhatók le a bajnokságban. Rögtön ezt követően a Szentes is megmérkőzött a korábbi bányászváros csapatával, ezen viszont a vendégek már nem tudtak komolyabb ellenállást kifejteni.

A negyeddöntő sorsolásának időpontja még nem ismert, az viszont biztos, hogy bárki összekerülhet bárkivel a vaksorsolásban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában