Helyi sport

2022.10.28. 16:00

Bajnoki a Fradinál

Sorrendben második idegenbeli fellépésére készül a férfi tekecsapat szuperligában a Zengő Alföld Szegedi TE, amely a legutóbbi két remek bajnoki győzelem után ezúttal a Ferencváros vendége lesz szombat 15 órától.

M. J.

Zapletán Zsombor korábban szerepelt a Ferencvárosban, most a Szeged sikeréért küzdhet.

Fotó: Török János

A Zalaegerszeg hazai (6:2) és a Kaposvár idegenbeli (8:0) legyőzése után egymást követően immár másodszor szerepel az otthonától távol a férfi tekecsapat szuperligában hibátlanul éllovas Zengő Alföld Szegedi TE. A bajnokság hetedik fordulójában szombat 15 órától a Ferencváros vendége lesz a Tisza-parti csapat – eredetileg hazai pályán lett volna a meccs, de a két csapat közös megegyezése alapján lesz a fővárosi zöld-fehér alakulat a házigazda, míg jövő márciusban a Szeged.

A Ferencváros dicső múlttal rendelkezik, hiszen a csapatbajnokságok történetében eddig 15-ször volt első, a legutolsó aranyérmet viszont már nagyon régen, 1999-ben szerezte meg, éppen a szegediek első sikerét megelőzően. Az utóbbi időszakokban inkább a dobogóért küzdött a csapat, amely legutóbb a negyedik helyen végzett. A nyáron aztán négyen is távoztak a Fraditól: Kovács Gábor, Botházy Péter és Juhász Bence Kaposvárra, Sárosi Krisztián Szegedre igazolt, így alaposan meggyengült a keret, igaz, a világbajnok Farkas Sándor maradt.

A Zengő Alföld esélyesként utazik el Budapestre, a Népligeti létesítménybe, ahol a nyári Rákos József-emlékversenyen 3599 fát elérve három csapatos tornát nyert a Tisza-parti csapat, míg a Fradi 3297 fával zárt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában