Helyi sport

2022.10.15. 14:28

Bánhidi Bence: nem tudom elképzelni, hogy Pastort 10 év után csak úgy elküldenék, annál sokkal korrektebb a szegedi vezetés

Ujjsérülés miatt nem utazott el a válogatotthoz Bánhidi Bence, aki több kulcskérdést is érintett a Pick Szeged idénykezdésével kapcsolatban adott legújabb videós interjújában. Beszélt arról, min kellene változtatni az edzéseken, illetve, hogy edzőbuktatás folyt-e az Aalborg ellen.

Becsei Dávid

Bánhidi Bence tolmácsolta Pastor felé a csapat kérését, szeretnék, ha több kétkapus játék lenne az edzéseken.

Fotó: Karnok Csaba

Peches időszakát éli játékos-pályafutásának Bánhidi Bence. A Pick Szeged magyar válogatott beállója is ezt erősítette meg a Sport1 Televízió Kézivezérlés Extra videós podcastben, amelyben elárulta, az elmúlt nagyjából másfél hónapban több sérüléssel bajlódott, a nyári felkészülés során pedig a koronavírussal is megfertőződött újból. A romániai edzőmeccsek során beszakadt a vádlija, a Kiel elleni BL-meccset megelőző utolsó edzésén rálépett Rosta lábára, aminek következtében aláfordult a bokája, míg az Aalborg-találkozón az egyik hüvelykujjában elszakadt az ín, emiatt pedig rögzítést visel jelenleg. A január Európa-bajnokságot követően pedig nagyjából négy hónapot hagyott ki derékbántalmak, sérv miatt. 

– A klub nem gondolkodik edzőváltásban, inkább a probléma megoldásán. Próbáljuk a sebeket betapasztani, a szezon elején tartunk. Nem tudom elképzelni, hogy Pastort tíz év után csak úgy elküldenék, annál sokkal korrektebb a szegedi vezetés. Abban kell gondolkodnunk, hogy együtt maradjunk és összeszedjük magunkat mentális és kimásszunk ebből a hatalmas gödörből – hangsúlyozta Bánhidi Bence. 

A 27 éves világklasszis természetesen nem tért ki a dánok elleni 41–29-es vereséget érintő kérdések elöl sem. A többek által vitatott levélről – amelyet a játékosok, a szakmai stáb és a vezetőség is aláírt – elmondta, a klub ötlete volt, amivel ők játékosok is egyetértettek. 

– Azt érzem, hogy fizikálisan is van problémánk, és mintha a többi csapat más dimenzióban játszana. Nagyon sokat gyorsult a kézilabda, míg mi állóháborút csinálunk támadásban és keressük a beállót, aki nincs mindig ott – utalt sajátmagára Bánhidi, hozzátéve, Rosta tőle eltérő stílust képvisel, míg Gaberre legtöbbször támadásban számít a szakmai stáb. 

Az egykori válogatott kézilabdázó, jelenleg szakkommentátor Borsos Attila úgy fogalmazott, az Aalborg elleni vereség nem, de a Barcelona, a Nantes és a Kiel elleni viszont még megemészthető volt szegedi szempontból, mivel azokon nem engedte a magyar bajnok, hogy ennyire szélesre nyíljon az olló, mint a dán csapattal szemben. 

– A csapat sokszor jelezte a felkészülés óta, hogy örülnénk, ha több kétkapus játék lenne az edzéseken, mert mégis csak akkor futunk. Ez lenne a leghasznosabb számunkra. Pastor viszont mindig félt bennünket, hogy fáradtak leszünk a meccsre, én viszont azt érzem, hogy ha a túl sok a taktikai edzés a héten és jön a meccs, akkor sokkot kap a testünk, mert az edzéseken nem találkozunk kőkemény ütközésekkel, nehogy megsérüljünk. Emiatt a Míster (Juan Carlos Pastor – a szerk.) a mentális felkészítésre fekteti a hangsúlyt. Próbálom adagolni neki azt, amit a csapat kér – válaszolta Bánhidi Borsos azon kérdésére, hogy szerinte min kellene változtatni, hogy a Bánhidi-centrikus Pick-játék ne legyen ennyire fajsúlyos, illetve gyorsuljanak a szegedi támadások. Bánhidi elárulta, a jelenlegi helyzetet Pastor is nagyon a lelkén viseli, megviseli ez a négy vereség. Kíváncsi rá, lesz-e valami változtatás, beszélgettek nagyjából egy órát, mielőtt hazarepült Spanyolországba kedden a tréner. 

– A csapat húsz százaléka van jóban vele. Nem azt mondom, hogy a többiek rosszban vannak vele, de nála mindig van egy csoport, aki a kedvenc, és van egy csoport, akit szeret hajtani és kaszabolni. Én a kedvencei közé tartozok, vagy tartoztam, amikor jól ment a játék. Most nem tudom, hova sorolna, de azért én tudok vele szót érteni – avatott be az edző és a csapat közti viszonyba. 

Arra a kérdésre, hogy edzőbuktató mérkőzés volt-e az aalborgi, azt mondta nem, a felelőtlen lövések és labdavesztések vezettek a tizenkét gólos különbségű vereséghez. Jól kezdték a meccset, mint az eddigi összeset, majd húsz perc után törés keletkezik a játékban, átveszi az ellenfél a vezetést és már nem sikerül ledolgozni a hátrányt. 

Ezeket elmondta Pastornak is, akiről azt gondolja, talán többet használhatná támadásban Martinst, Szitáról pedig úgy fogalmazott, rövid idő alatt rengeteg információt kapott, de „nem lesz baj vele”. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában