Gyász

2022.10.03. 22:18

Elhunyt Vincze Edit, Szentes BEK-győztes vízilabdázója

Hatalmas veszteség érte a szentesi úszó- és vízilabdasportot. Október elsején elhunyt a Szentesi VK-val 1993-ban BEK-győztes Dr. Rébeli-Szabóné Vincze Edit.

Fotó: Unsplash

Ahogyan arra a Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ) is emlékeztetett nekrológjában, Vincze Edit meghatározó szerepet vállalt a magyar női vízilabdasport kialakulásában. A Hungerit-Szentesi VK-val többször ünnepelhetett magyar bajnoki címet, 1993-ban pedig megnyerte csapatával a Bajnokcsapatok Európa Kupáját, a BEK-et. A magyar válogatottal az 1987-es és 1989-es Európa-bajnokságon is ezüstérmes lett, 1991-ben negyedik helyen végzett a világbajnokságon, 1993-ban Eb-bronz, 1995-ben Eb-ezüstérem gazdagította éremkollekcióját. A civil életben óvodapedagógusként és a Szentes Városi Úszó Club úszásoktatójaként dolgozott Szentesen, gyermekek százaival szerettette meg az úszást. 

Dr. Rébeli-Szabóné Vincze Edit (1965–2022)
Fotós: Vidovics Ferenc

A Szentesi Sport- és Üdülőközpont bejáratánál kedden 18.15-kor csendes gyertyagyújtást és megemlékezést tartanak a napokban elhunyt Dr. Rébeli-Szabóné Vincze Edit és Horváth György emlékére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában