Kiesett a kupából a Szeged-Csanád GA

2022.10.19. 16:16

Hosszabbításban lőtt gól döntött

A labdarúgó magyar kupában a 16 köz jutásért a Szeged-Csanád GA a vele együtt NB II.-es Budafok vendége volt, és az idegenbeli meccsen hosszabbítás után a 120. percben kapott góllal kiesett.

Mádi József

Sipos Szabolcs (jobbról) sem tudott segíteni a szegedi továbbjutásban.

Fotó: Gémes Sándor

Mindössze a két belső védő, Temesvári Attila és Szilágyi Zoltán maradt meg az Ajkán győztes szegedi kezdőből, a további kilenc poszton friss erők érkeztek Alekszandar Sztevanovics együttesébe.  

Az eseménytelen első percek után egy budafoki lövés hozta meg az első, kapura tartó labdát, amely nem okozott különösebb gondot Molnár-Farkas Tamásnak. A folytatásban is inkább a küzdelem dominált, kevésszer kerültek a kapu el a csapatok. A 22. percig kellett várni az első igazán komoly helyzetre, amikor Dobos Áron jobbal a bal sarok felé lőtt, ám Horváth András védett, majd a 27. percben Daru Bence fejelhetett, de a bólintás mellément.

A budafoki válasz sem késett sokat Németh Márió révén, de a szegedi kapusnak nem kellett közbeavatkoznia. A 33. percben már igen, amikor egy közeli lövésnél ért le gyorsan a lapos labdára. A 45. percben Németh M. éles jobb oldali beadása játékos érintése nélkül jutott el a bal kapufáig, ahonnan a mezőnybe pattant a labda.

A második félidő nem hozott ennyi eseményt, viszont hosszú idő után újra pályára lépett a szegedi együttesben Dobronoky Viktor, aki a 82. percben remek helyzetbe hozta Haruna Jammehet, aki közelről a felső lécre lőtte a labdát... 

Jöhetett a hosszabbítás, amelyben inkább a Szeged-Csanád GA volt veszélyesebb a kapu előtt, de a hazai ellentámadásokban bőven akadt veszély. Farkas Aurél távoli lövésénél öklözött a budafoki kapus, ám a ráadás második 15 percében már inkább a Budafok volt aktívabb. És a végén a hazaiak is örülhettek: a gyorsan elvégzett bal oldali kisszöglet után Csonka András adta be a labdát, amely elment keresztben a kapu előtt, a hosszún pedig Soltész István érkezett, és két méterről a hálóba passzolt, 1–0.

A forduló meglepetését az NB III.-as Iváncsa szerezte, amely hosszabbítás után 3–2-re legyőzte a Ferencvárost.

Budafok–Szeged-Csanád GA 1-0 (0-0, 0-0, 0-0)

Labdarúgó magyar kupa, 4. forduló. Budafok, 100 néző. Vezette: Hanyecz Bence (Georgiou Theodorosz, Király Zsolt).

Budafok: Horváth A. – Horgosi (Filkor, 110.), Jagodics M., Romic – Margitics (Csonka, 78.), Soltész I., Oláh B., Németh M. (Kovács D., 70.), Kalmár O. (Horváth O., 70.) – Györgyi A. (Adorján K., 91.), Tischler (Takács R., 78.). Vezetőedző: Mátyus János. 

Szeged-Csanád GA: Molnár F. – Kővári, Temesvári, Szilágyi, Beronja – Simon Á. (Farkas A., 90.), Sipos Sz. – Dobos Á. (Dobronoky, 69.), Szatmári L. (Bitó M., a szünetben), Pintér Á. (Papp Á., 69.) – Daru (Haruna, a szünetben). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.

Gólszerző: Soltész I. (120.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában