Helyi sport

2022.10.05. 08:00

Idegenben kezdi az évet a Naturtex-SZTE-Szedeák

Eljött a bajnoki rajt napja a Naturtex-SZTE-Szedeák számára: Kerpel-Fronius Balázsék 131 nap után újra tétmérkőzésen lépnek pályára.

Vajgely Pál

Idegenbeli meccsel nyitják a szezont Balogh Szilárdék.

Fotó: Karnok Csaba

Május 27-én a Falco elleni negyeddöntő negyedik mérkőzése jelentette az utolsó tétmeccset a Naturtex-SZTE-Szedeák számára. Az előző évben a magyar kupában ezüstérmet szerzett klub ma új szezont kezd. Az A csoport többi csapata már az elmúlt hétvégén pályára lépett, a zalaegerszegi csarnok elfoglaltsága miatt így ma játssza szezonbeli első mérkőzését a szegedi csapat. 

A légiósok kicserélődtek a szegedieknél, négy új külföldi kosaras szerepel a Naturtexben idén, közülük Wesley Person az, akinek ismerős lehet a magyar közeg, hiszen ő korábban ha rövid ideig is, de megfordult Körmenden. Desmond Washingtonnak, Milics Sztarovlahnak és Tyler Robersonnak azonban a mai lesz az első magyar bajnokija. Ami pedig a hazai játékosokat illeti, Keller Iván pontjainak már nem a szegedi szurkolók örülhetnek ma, hiszen ő éppen a ZTE-hez távozott a nyáron: helyére az a Kovács Ádám csatlakozott a Szedeákhoz, aki korábban szerepelt már a szegedi színekben.

A Szedeák vereséggel hangolt a bajnokságra, miután egy hete idehaza, egy ponttal kapott ki a szerb másodosztályú KK Jokertől. 

– Rapszodikus volt a felkészülésünk, későn is állt össze a csapat, de a munka nagyrészét elvégeztük. Volt amikor jól, vagy kevésbé jól játszottunk a felkészülési időszakban, de ez a fáradtság rovására is írható. Biztos, hogy lesz még min dolgozni, de készen vagyunk az első bajnokira – mondta Simándi Árpád, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője.

A szegediek ellenfele alaposan átalakult a nyáron, hiszen új légiósok (öt külföldi játékos szerepel a ZTE keretében), valamint új edző érkezett is: a zalaiakat az új szezonban már Sebastjan Krasovec irányítja, aki tavaly még az Oroszlány kispadján ült. 

– Nem egyszerű pont Zalaegerszegre elmenni az első fordulóban, ahol éhesek a sikerre, biztos, hogy sok szurkoló is kilátogat. Biztos, hogy nehéz mérkőzés lesz, de úgy gondolom, a nyomás ellenfelünk van. Mi mindent meg fogunk tenni azért, hogy jó kosárlabdát játsszunk, és ha lehetőségünk nyílik rá, akkor természetesen megpróbálunk nyerni – tette hozzá a szegediek vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában