Női labdarúgó NB I.

2022.10.16. 17:47

KÉSZ-St. Mihály-Szeged: újabb pontszerzés idegenben

Hátrányból egyenlített, majd nyíltsisakos hajrát követően játszott a KÉSZ-St. Mihály-Szeged 1–1-es döntetlent Szekszárdon a női labdarúgó NB I. nyolcadik fordulójában.

Becsei Dávid

Sladana Micic és a St. Mihály egy pontnak örülhetett Szekszárdon.

Fotó: Karnok Csaba – archív

A találkozó elején a szegediek kezdeményeztek többet, így ők irányították a játékot. Sikerült is gólhelyzetet kialakítaniuk a vendégeknek, de gólt a szünet előtt a hazaiak szereztek. Kétszer is rosszul helyezkedett a St. Mihály védelme, amit másodszor már kihasznált a Szekszárd. Nagy-Cseke a balszélről futhatott befelé, majd eltekerte a labdát a hosszú alsóba, 1–0. 

Óriási akarattal érkezett a Szeged a pályára a pihenőt követően, de ez pici görcsösséget is okozott a lányoknál. Hiányzott az átütő erő a vendégtámadásokból. Egy oldalról beívelt szabadrúgás a kapufán csattant, majd a kipattanót Csizi már belőtte a 81. percben, 1–1. 

A hajrában mindkét csapat veszélyeztetett, gól viszont már nem született, köszönhetően a remekül védő szegedi kapusnak, Csontos Zsanettnek is. 

Szerdán 14 órától a MOL Fehérvár FC-t fogadja a St. Mihály a Szent Gellért Fórumban kupameccsen. 

Koncz Zsolt: – Ismét bebizonyosodott, hogy rengeteget kell még dolgoznunk, hogy az ilyen mérkőzéseket meg tudjuk nyerni. Biztos vagyok benne, hogy sokkal több van a csapatunkban, de ezt a pályán is meg kell mutatni. Ha tanulunk a hibáinkból, fejlődik majd a csapat, ami az eredményeken is meglátszik majd. 

Szekszárd–KÉSZ-St. Mihály-Szeged 1–1 (1–0) 
Női labdarúgó NB I., 8. forduló. Szekszárd, 100 néző. Vezette: Fehérvári Patrik (Juhász, Bán). 
Szekszárd: Rónyai – Csóka, Rozmis, Kágyi Á., Kovács Zs. (Hortobágyi, 76.), Schell, Vári, Kágyi K., Kiss G., Acsádi, Katona (Nagy-Cseke, 30.). Edző: Micskó Márk. 
KÉSZ-St. Mihály-Szeged: Csontos – Pacsuta (Tornyi, 64.), Csizi, Marcea, Papp Sz., Nagy V. (Vincze, 80.), Sajti (Farkas, 77.), Dékány (Micic, 64.), Pilán, Knezevic, Németh Zs. (Suták, a szünetben). Edző: Koncz Zsolt. 
Gólszerzők: Nagy-Cseke (42.), ill. Csizi (81.). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában