Helyi sport

2022.10.02. 15:25

Kiszakadt a HFC gólzsákja

Szezonbeli legnagyobb arányú győzelmét aratta a Hódmezővásárhelyi FC a labdarúgó NB III. Közép csoportjában, miután Antal Krisztián együttese kiváló pontrúgásainak is köszönhetően 6–1-re nyert a Kecskemét II. ellen.

V. P.

Listavezetőként fogadhatja a Szolnokot a HFC.

Fotó: Karnok Csaba

Úgy tűnt, a fejesgólok meccse lehet a Hódmezővásárhelyi FC–Kecskemét II. mérkőzés, amelynek első félideje három olyan találat hozott, amelyet fejjel szereztek az érintettek. Kezdésnek egy szöglet után Molnár Bence juttatta vezetéshez a Vásárhelyt, majd nem sokkal később ey szabadrúgást csúsztatott a léc alá Hunya, ezzel 2–0-ra vezetett a HFC. A Bács megyei fiatalok jól tartották magukat mezőnyben, sőt, a félidő végén Győri Benjámin közeli fejesével még szépíteni is tudtak a vendégek.

A második félidő elején akadozott a kék-sárgák játéka, viszont amikor kellett, akkor a védelem tisztázni tudott. Nem volt nagy nyomás alatt a hazai kapu, de az egygólos különbség izgalmas végjátékot sejtetett. Nem így lett, köszönhetően ez egyrészt a remekül beszálló hazai cseréknek, valamint a rendre nagyon veszélyes pontrúgásoknak.

Egy remekül megjátszott támadás végén Orosz passzát a középen érkező Pesuth passzolta a kapuba, amivel visszaállt a kétgólos különbség. Kilenc perccel később a kecskeméti kapus nem tudta elütni a labdát egy szögletnél, így Pesuthnak nem volt nehéz dolga, duplázni tudott, 4–1. A HFC lendületben maradt, egy újabb szöglet után Hunya fejelte a kapufára a labdát, a kipattanót Molnár már bestukkolta. A végeredményt a csereként beszálló Povázsai állította be, aki egy szöglet utáni lecsorgót kapásból küldött a jobb alsóba, 6–1. A HFC ezzel a szezon legnagyobb arányú sikerét aratta.

Antal Krisztián: – A pontrúgásaink kiválóak voltak a mai mérkőzésen. Érezhető volt, hogy nem vagyunk frissek, de szerencsére olyan keretem van, amelyhez bátran nyúlhatok, a cserék frissíteni tudták a játékot. Végre kiszakadt a gólzsák!

Hódmezővásárhelyi FC–Kecskeméti TE II. 6–1 (2-1)
Labdarúgó NB III., Közép csoport, 11. forduló.
Hódmezővásárhely, 500 néző. Vezette: Leél-Őssy Ádám (Zahorecz, Bencze).
HFC: Deczki – Molnár B., Tapiska (Barta, a szünetben), Schildkraut (Povázsai, 66.), Hunya, Bata (Hegedűs, 66.), Irmes (Kenderesi, 80.), Orosz, Pesuth (Fődi, 80.), Zabari, Szabó P. Edző: Antal Krisztián.
Kecskemét II.: Cseh – Szamosi, Hatvani, Major (Ádelhardt, 80.), Bellák (Kovács Á., 60.), Győri B., Kuchta (Vén, a szünetben), Barkóczi, Győri Á. (Jászai-Deák, 80.), Györgye (Horváth M., 80.) Szalai. Edző: Szabó Tibor.
Gólszerzők: Molnár B. (19., 79.), Hunya (28.), Pesuth (68., 77.), Povázsai (85.), ill. Győri B. (32.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában