Szerda 13.30-kor

2022.10.18. 14:00

Kupameccs Budafokon

A labdarúgó magyar kupa 4. fordulójában a Szeged-Csanád GA a hozzá hasonlóan NB II.-es Budafok otthonában lép pályára szerda 13.30-kor.

Mádi József

A szegedi vezetőedző, Alekszandar Sztevanovics fejében már összeállhatott a kezdő.

Fotó: Karnok Csaba

A Diósgyőr után – amelyet Kundrák Norbert találatával sikerült 1–0-ra legyőzni – megint idegenbeli meccs és újra NB II.-es ellenfél vár a Szeged-Csanád GA együttesére a magyar kupában. Szerda 13.30-kor a Budafok fővárosi otthonában lép pályára a Tisza-parti csapat.  

A szegediek ellenfelénél nem lehet jó a hangulat, hiszen a Kozármisleny óvása miatt elvehetik a három pontot a Budafoktól jogosulatlan játék miatt, közben pedig ezen információ hatására lemondott a klub sportigazgatója, az egykori szegedi labdarúgó, Oláh Lóránt, valamint a technikai vezető Varga Péter is. Ráadásul a piros-feketék az NB II.-ben nem állnak túl jól, és ha elveszik tőlük a 3–0-s sikert a Baranya megyeiek ellen, akkor újra kieső helyre kerülhetnek.

Nagy kérdés ezek után, vajon a Budafok hogyan gondolkodik a kupameccs kapcsán, illetve hogy a Szeged-Csanád GA szakmai stábja mennyire változtat a kezdő tizenegyben. Szerencsére Alekszandar Sztevanovics vezetőedző kerete bő még úgy is, hogy egyelőre Vári Barnabás, Szatmári Lóránd, Kóródi Nándor és Bíró Bence is sérülés után lábadozik, vagy nyeri vissza a formáját.   

Az Ajkán 4–1-re győztes csapatban kezdőként jól játszott Rédling Kevin, akinek a gólját ugyan az élő kép alapján a védőnek, a megsérült Szűcs Kristófnak adtuk, ám mégsem öngól volt, hanem a szegedi támadó helyezte a labdát a bal sarokba – ezzel vezetett a csapata.

Ami pedig az esélyeket illeti, a kupában pillanatok alatt borulhat a papírforma, de a két csapat legutóbbi mérkőzése alapján, amelyen a Szeged hazai pályán 0–1-ről fordítva 2–1-re nyert, mondhatjuk, hogy nem lenne akkora bravúr a vendégsiker, mint amekkora az előző körben a Diósgyőr ellen volt. 

Itthon kupázik a St. Mihály

Párhuzamosan a férfiakkal a női labdarúgó magyar kupában is fordulót rendeznek szerdán, és az NB I.-ben újonc KÉSZ-St. Mihály-Szeged együttese 14 órától a Szent Gellért Fórumban a Mol Fehérvár csapatát fogadja. Az NB I.-ben a szegediek 7, míg a fehérváriak 4 pontot gyűjtöttek eddig.

Érdekesség, hogy a két együttes a bajnokság 9. fordulójában október 29-én megint összecsap, a mérkőzés helyszíne akkor is a Szent Gellért Fórum lesz.

A nőknél csak ez az egy meccs lesz hétköznap, a többit mind szombaton játsszák le. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában