Értékelt a Magyar Kajak-kenu Szövetség

2022.10.28. 10:07

Négy szegedi az év legjobbjai között

Ünnepélyes keretek között összesen 18 kategóriában díjazta a Magyar Kajak-kenu Szövetség az idei év legjobb sportolóit és trénereit. Az elismerést kiérdemlők között ott van négy MVM Szegedi VE-sportoló is: Kiss Ágnes, Nagy Bianka, Varga Katalin és Molnár Csanád.

M. J.

Fotó: Karnok csaba

Mozgalmas és eredményekben igencsak gazdag volt 2022 a hazai kajak-kenusok életében. A müncheni multisport Európa-bajnokság, a kanadai Halifaxban rendezett világbajnokság, illetve a szegedi Maty-éren lebonyolított ifjúsági és U23-as világbajnokság mind olyan esemény volt, amelyen rengeteg magyar aranyérem született, illetve egyéb medált szereztek a mieink.

Az éremtermésből rendesen kivette a részét az MVM Szegedi VE is, amelynek versenyzői a Magyar Kajak-kenu Szövetség évértékelő ünnepélyes díjátadó gáláján elismeréseket kaptak mind a szakáguk legjobbjai. A szövetség 18 kategóriában jelölte ki a szerinte legjobb teljesítményt nyújtókat, ebből négyben ott voltak a szegediek is.

Az év legjobb női parasportolója Varga Katalin, az év legjobb női kenusa Nagy Bianka és a tiszaújvárosi Bragato Giada, az év legjobb utánpótlás női kenusa Kiss Ágnes, míg az év legjobb utánpótlás férfi kenusa Molnár Csanád és a paksi Juhász István lett.

A négy szegedi díjazott: Molnár Csanád, Kiss Ágnes, Nagy Bianka és Varga Katalin.
Fotó: MVM Szegedi VE

Nézzük a díjazottakat, ki mit ért el ebben az emlékezetes szezonban!

A magyar parasport első női olimpiai (bronz)érmese, Varga Katalin idén mind az Európa-, mind a világbajnokságon bronzérmet szerzett a KL2 200 méteres számban. Ez rendkívül jó eredmény annak tudatában, hogy a szezon elején súlyos sérülést szenvedett. 

A Nagy Bianka, Bragato Giada duó még U23-as korosztályúként vett részt az idei felnőtt viadalokon: Halifaxban C2-ben mind 200, mind 500 méteren a dobogó harmadik fokára állhattak fel, a C4 500 méteren érdekelt egység tagjaként szintén harmadikok lettek, míg Münchenben C2 200 méteren elsők, C2 500 méteren második helyen végeztek. Saját korosztályukban, a szegedi U23-as világbajnokságon aztán nem volt ellenfelük C2 500 méteren, míg C1 200 méteren elért egy hetedik helyet is a szegedi kiválóság.

Jöjjön a két ifjúsági világbajnok kenus: Kiss Ágnes a belgrádi korosztályos Eb-n C1 200 méteren nyert, ahogy C2 500 méteren is klubtársával, Molnár Csepkével. A szegedi ifjúsági vb-n C1 200 és 500 méteren is második lett, majd Molnárral szintén párban C2 500 méteren első helyen zárt.

Molnár Csanád az új olimpiai távon, C2 500 méteren a paksi Juhásszal egy hajóban megnyerte a vb-t, majd C2 1000 méteren sem volt jobb náluk.

Az év legjobb férfi kajakosa az algyői származású Kopasz Bálint, mint a legjobb edző az édesanya, Kopaszné Demeter Irén lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában