Álomból rémálom

2022.10.09. 15:38

Parádés kezdés után sima szentesi vereség a nyitányon

Két és fél perc után már 3–0-ra vezetett a Metalcom Szentes itthon a Pécs ellen, végül a vendégek arattak magabiztos, 12–6-os sikert a férfi vízilabda OB I. első fordulójában.

Becsei Dávid

A fehér sapkás Szentes a végén egyáltalán nem tudta megszorongatni a Pécset.

Fotó: Vidovics Ferenc

Álomkezdés után rémálomszerű folytatás. Már-már erőt demonstrálva kezdett a Szentes, majd a negyed végére elolvadt előnye. 4–3-nál már a Pécs járt előrébb. 6–5-nél a hazai kapus ötméterest hárított, emberelőnyben viszont nem sikerült egyenlíteni. Innentől már a Pécs dominált, amely végül tükörsima sikert aratott. 

A második fordulóban október 19-én a címvédő Ferencváros érkezik Szentesre. 

Szilágyi Péter: – Gratulálok a Pécsnek, megérdemelt győzelmet aratott. Szomorú és csalódott vagyok, mert ahogy kezdtünk, úgy gondoltam, ha azt a ritmust, sebességet és pontos védekezést folytatjuk, akkor jó esélyünk lehet a három pont itthon tartására. Ennek a realitása a harmadik negyed közepén 6–5-nél elszállt, amikor egy emberelőnyt nem tudtunk lövéssel befejezni, majd a vendégek elléptek. Teljesen új keretünk van, ami még törékeny. Ezen kell dolgoznunk, hogy ne csak két és fél negyedet, hanem négyet játszunk azon a szinten, ahogy most kezdtünk. 

Metalcom Szentes–Pécs 6–12 (3–3, 1–2, 1–2, 1–5) 
Férfi vízilabda OB I., 1. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda, 150 néző. Vezette: Csanádi, Fodor. 
Metalcom Szentes: Kardos – Pethe, Chilkó 1, Hegedűs 1, Fülöp 1, Gusarov 1, Hajdú. Csere: Mátyók, Bozó 2, Vasics, Vismeg B. Vezetőedző: Szilágyi Péter. 
Pécs: Gelencsér – Kolozsi 2, Gaszt 2, Keresztúri 4, Csorba, Reisz, Vogel Si. Csere: Kecskeméti (kapus), Pellei K., Kókai Sz., Lajkó 3, Némethy, Dubinák, Szabó G. 1. Vezetőedző: Török Viktor. 
Gól – emberelőnyből: 12/1, ill. 11/8. 
Ötméteresből: 1/1, ill. 2/1. 
Kiállítva cserével: Kókai Sz. 
Kipontozódott: Keresztúri. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában