A férfi tekecsapat szuperligában

2022.10.22. 09:00

Rangadó Somogyban

A férfi tekecsapat szuperliga hatodik fordulójában a Zengő Alföld Szegedi TE rangadóra utazik Kaposvárra. A találkozó ma 15 órakor kezdődik.

M. J.

A szegedi Kiss Norbert a szülővárosában lép pályára.

Fotó: Karnok Csaba

Három hetes szünet után folytatódik a férfi tekecsapat szuperliga a hatodik fordulóval. A Zengő Alföld Szegedi TE ezen időszaka kellemes élményektől feltöltődve telt, hiszen az utolsó bajnokin sikerült legyőzni a nagy hazai rivális Zalaegerszeget 6:2-re, majd az Európa-kupában a selejtező harmadik helyét követően az elődöntőben az osztrák Neunkirchent is megverte (6:2) a csapat, amely a döntőben ugyan kikapott a horvát Zapresictől (7:1), ám ez az ezüst szegedi szempontból az utóbbi évek legjobb nemzetközi eredménye.

És most sem lesz egyszerűbb a feladat a szuperliga folytatásában, hiszen a nyáron alaposan megerősödött, a bajnoki dobogóra vágyó Kaposvár otthonában lépnek pályára a szegediek. A somogyiakhoz három játékos igazolt a Ferenvárostól (Kovács Gábor, Botházy Péter, Juhász Bence), illetve a Zengő Alföldet hagyta el Brancsek János, így pedig igazán ütőképes együttessé formálódott a Kaposvár. A szuperligában eddig vegyes a kép a somogyiakról, hiszen ugyan nyertek Répcelakon (5:3), de otthon kikaptak a Győrtől (5:3), illetve Kazincbarcikán is hagytak egy pontot (4:4).

A szegediek közben ellenfelet kaptak a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében: a német bajnoki harmadik Breitengüssbach ellen november 26-án lesz a hazai találkozó, a visszavágót december 10-én rendezik a Bamberg melletti településen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában