Mindenki nyert

2022.10.25. 13:42

Szegedi világcsúcsok az erőemelő-világbajnokságon

Egész évben erre az erőemelő-versenyre készültek a szegedi Deli Team sportolói, a kitűzött sikerek sem maradtak el. Mindenki világbajnoki címmel térhetett haza a szlovákiai Nagyszombatról, Deli Tamás ráadásul harminchét és fél kilogrammal javította meg a világcsúcsot a felhúzók M2-es, 45–49 évesek közötti kategóriájában.

Becsei Dávid

Véró Alex (balról jobbra), Balogh Dóra, Szőcs Petra, Csordás Cintia és Deli Tamás.

Forrás: Deli Team

A tavalyi sikertelen verseny után idén minden bejött. Szőcs Petra az előző évben három sikertelen guggolást hajtott végre a vb-n, így nem tudták értékelni, idén viszont beérett a munka gyümölcse. Mindamellett, hogy kategóriájában világcsúcsot guggolt, az abszolút versenyt is megnyerte. 

A szegedi Balogh Dóra elsőéves erőemelőként kvalifikálta magát a világbajnokságra, amelyről egy ezüst- és egy aranyéremről utazhatott haza. Felhúzásban izlandi ellenfele 190 kg-os húzással utasította maga mögé, guggolásban viszont nem talált legyőzőre Dóra. 

A vb egyik topteljesítménye a szentesi származású Csordás Cintia nevéhez fűződik. Az 56 kg alattiak csoportjában 115 kilogrammal guggolt világcsúcsot, míg felhúzásban a 152 kg új Európa-csúcsot jelentette számára második világbajnoki címe mellett. 

A Deli Team vezetője és versenyzője, Deli Tamás felhúzásban indult csak a GPC erőemelő-világbajnokságon. Rögtön az első húzásával megnyerte az aranyérmet, majd 307,5 kilogrammos teljesítményével harminchét és fél kilogrammal megjavította az M2-es korcsoport világcsúcsát. 

Ezzel a világbajnoksággal az erőemelők idénye véget ért, azonban Deli Tamásra és Véró Alexre decemberben Las Vegasban vár majd rangos nemzetközi bothúzó-verseny. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában