Az SZTE VK vívói

2022.10.07. 10:00

Varsóban jártak a kadettek

Zsögön Andor (balról), Bakó Tamás edző és Nagy Huba Varsóban versenyzett.

Fotó: SZTE VK

Varsóban rendezte az Európai Vívó Szövetség a kadett európai körversenyt, amelyen 19 ország 163 sportolója lépett pástra. Magyarországot a korosztályos ranglista első húsz helyezettje képviselte, és ezek alapján Szegedről az SZTE VK két versenyzője, Nagy Huba és Zsögön Andor Kolos is utazhatott Lengyelországba.

Szezonnyitó viadalon vettek részt a fiatalok, amely nagyban befolyásolhatja majd az egész évi összképet, illetve itt ismerkedhettek meg azokkal a külföldi versenyzőkkel, akik a szezonban várnak rájuk Európa-szerte a sorozat következő állomásain. 

Zsögön Andor a csoportmérkőzéseit egy kivételével megnyerte, akitől kikapott, az később a nyolcaddöntőben vérzett el, míg Nagy Huba az összes mérkőzését megnyerte. A 163 versenyzőből 124-en indulhattak a főtáblán, ahol Nagy Huba egy török versenyzővel küzdött a 64 közé jutásért és egyetlen tussal alulmaradt, így számára a 65. helyen véget ért ez a versenynap.

Zsögön Andor egy lengyel fiatallal versenyezve, 15:7-re nyerte az asszót, így ő is a 64 között folytathatta. Ott egy cseh versenyzőt kiejtve (15:11) a 32 közé jutott, majd a 16 közé kerülésért már nem bírt el egy újabb lengyellel, és kis különbséggel kikapott a későbbi 6. helyezettől, ő pedig a 21. helyen zárt.

Másnap a csapatversennyel folytatódott a viadal, amelyben a két szegedi vívó Aszódi Ákossal (TUS SE) kiegészülve indulhatott a 32 induló csapat közül.

Az első fordulóban a hazaiak negyedik számú csapatával vívtak, és 45:24 arányban bizonyultak jobbnak, így a legjobb 16 közé jutottak. A 8 közé jutásért a harmadiknak rangsorolt Izrael volt az ellenfél, és komoly csatában a magyarok voltak jobbnak. Így a négy közé jutásért következett az olasz csapat. A találkozó sorsa egyetlen tuson múlott az olaszok javára, ám a fiúk még két csapatküzdelmet vívhattak, és végül az értékes hetedik helyen végeztek.

A szegedieket Bakó Tamás edző készítette fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában