Helyi sport

2022.10.13. 12:33

Világbajnokságra utazik az EL-CO Tech Tisza Tollas SE játékosa

Hétfőtől két héten át az U19-es tollaslabda-világbajnokságon szerepel Könczöl Ádám, az EL-CO Tech Tisza Tollas SE szegedi tehetsége. A spanyolországi Santanderben sorra kerülő eseményen először a csapatok küzdelmeit, majd az egyéni versenyt rendezik – Ádám mindkettőben érdekelt, így izgalmas napok várnak rá.

Korosztályos vb-n játszhat a szegedi tehetség.

Fotó: EL-CO Tech Tisza Tollas SE

– Szegedről egyedüliként kerültem a juniorválogatottba, holnap utazunk, hétfőn már kezdődik a csapatverseny – mondta Könczöl Ádám, az EL-CO Tech Tisza Tollas SE játékosa, aki az U19-es világbajnokságon érdekelt a következő két hétben. A versenyt a spanyolországi Santanderben rendezik: az első héten a nemzeti válogatottak csapnak össze, a másodikon pedig a játékosok egyéniben és párosban, a szegedi játékos csapatban és egyéniben is érdekelt lesz a tornán.

– Ami a csapatot illeti, négyes csoportba kerültünk Egyiptom, Japán és Ukrajna mellé. Japánt nem ismerjük, az egyiptomiak és az ukránok viszont verhetőek, mondom ezt annak ellenére, hogy utóbbi csapattól az Eb-n kikaptunk. Csak a csoportelső jut tovább a felsőházba, viszont svájci rendszerű a torna, azaz minden helyet kijátszunk, így biztos, hogy bőven vár ránk feladat. Ami az egyénit illeti, olyan messzire még nem tekintek, a sorsolás is csak a helyszínen készül majd el, attól pedig rengeteg függ. Nemrég volt a korosztályos Eb, az nem sikerült túl jól, ám hiszek benne, hogy a világbajnokságon tudunk bizonyítani a válogatottal – fogalmazott a Szegedi Tudományegyetem gépészmérnöki szakán elsőéves Könczöl Ádám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában