Helyi sport

2022.11.26. 18:54

A St. Mihály sem állította meg a Fradit - fotók

Hibátlan őszt zárt a Ferencváros, miután a St. Mihály otthonában is nyerni tudott.

A zöld-fehérek a szünet után sem lassítottak a Szent Gellért Fórumban.

Fotó: Gémes Sándor

A női labdarúgó NB I. idei utolsó fordulóját rendezték szombaton, ahol a KÉSZ-St. Mihály Szeged az addigi 11 bajnokiját egyaránt megnyerő Ferencvárost fogadta.

A bajnokság esélyese hamar előnybe kerülhetett volna, de a zöld-fehérek szegedi játékos-edzője, Vágó Fanny mellé lőtte ziccerét, ezt követően pedig remekül állta a fővárosi nyomást a St. Mihály. Kissé a semmiből, bő negyed óra után szerezte meg a vezetést a Fradi, Vágó előzte meg Csapót egy jobb oldali beadás után, majd pár perccel később Csigi egy szöglet után fejelt a szegedi kapuba. A Fradi előtt több lehetőség is adódott, de a St. Mihály olykor el tudott jutni ellenfele kapujának előteréig. Az FTC végül négygólos előnnyel mehetett a szünetre.

 

A folytatásban sem vett vissza a Fradi, amely a második félidő elején még tovább növelte a különbséget, és megszerezte 100. gólját is a bajnokságban. A meccs végén még a St. Mihály vezetett egy-két szép támadást, de szépíteni nem tudott, a Fradi igazolta, hogy nem volt véletlen a korábban 11 megnyert meccs, így a szegediek vereséggel zárták az őszi szezont.

Koncz Zsolt:A Ferencváros érvényesítette azt a fölényét, ami velünk szemben fent áll. Jó kedvvel, magabiztosan játszottak, sajnos nem tudtuk őket megközelíteni.

KÉSZ-St. Mihály Szeged–Ferencváros 0–10 (0-4)
Női labdarúgó NB I., 12. forduló. Szeged, Szent Gellért Fórum, vezette: Németh Gergely (Dobos, Gordos).
St. Mihály: Csapó – Pacsuta (Nagy L., 30.), Farkas N. (Suták, 59.), Papp Sz., Micic (Tornyi, 30.), Sajti (Vincze, 59.), Dékány, Pilán, Knezevics (Nagy Viv., a szünetben), Balázs, Németh Zs. Edző: Koncz Zsolt.
FTC: Barti – Bradics (Fenyvesi, a szünetben), Fishley, Barker, Csigi (Demeter, 56.), Németh D. (Kiss-Zlidinis, 56.), Pusztai, Papp L. (Ott, a szünetben), Nagy Vik. (Czellér, a szünetben), Vágó, Csányi. Játékos-edző: Vágó Fanny.
Gólszerzők: Vágó (17., 27., 77., a harmadikat 11-esből), Csigi (20., 41., a másodikat 11-esből), Pusztai (49., 54., 60. ,75.), Fishley (50.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában