Női vízilabda

2022.11.09. 09:00

A Szeged és a Szentes végső sikerre esélyes ellenfelekkel játszik a kupában

Szerdától szombatig a magyar kupa-mérkőzések telítik meg a vízilabdások sportnaptárát. A Csongrád-Csanád megyei OB I.-es női vízilabdacsapatok közül a Valdor Szentes az UVSE vendégeként kezd csütörtökön 19 órakor, míg a Szeged SZTE 20 órától fogadja a címvédő Egert a Tiszavirág Sportuszodában.

Becsei Dávid

Nehéz mérkőzések várnak a magyar kupában a Szeged SZTE-re és a Valdor Szentesre.

Fotó: Török János

Férfi- és női vonalon is kupamérkőzésekről szól ez a hét. Egy korábbi cikkünkben már átvettük, hogy a Szegedi VE-re és a Metalcom Szentesre mi várhat a nyolcaddöntőben, most a BENU Női Magyar Kupa küzdelmeit vesszük górcső alá. 

A szentesi lányok azzal az UVSE-vel csapnak össze a legjobb nyolc között, amely az elmúlt hét szezonban dominálta a magyar bajnokságot, rendre megnyerte az aranyérmet. Az újpesti csapat a nyáron elveszítette a világ legjobb női játékosának tartott Keszthelyi-Nagy Ritát, aki légiósnak állt és a spanyol Mataróba igazolt friss világbajnoki ezüstérmesként. 

Ami az idei bajnokságot illeti, az UVSE három fölényes sikerrel indított. Legutóbb a III. kerületet győzték le 14–7-re, míg korábban Győrben 19–4-re nyertek, a Tatabányát pedig otthon 17–4-re múlták felül. 

Egyelőre sem a Szentesnek, sem pedig a Szegednek nincs pontja a női OB I.-ben. Fontos viszont megjegyezni, hogy egyik csapat sem találkozott a három forduló során közvetlen riválisával, ellenben a legjobb négy közé igyekvőkkel igen. 

A nyári átigazolási időszakban a kupacímvédő két világbajnoki ezüstérmes, magyar válogatott játékossal erősített. Szilágyi Dorottya hazatért, de Parkes Rebecca is megfordult már korábban a Heves megyeieknél. A bajnokságot imponálóan, három sikerrel kezdték, a legszorosabb meccset a Szentes játszották Egerben (12–8), a BVSC otthonában a vártnál sokkal simábban nyertek 18–8-ra, míg a Tatabánya ellen kötelező sikert arattak. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában