Helyi sport

2022.11.29. 15:27

Bíró Hanna volt a legeredményesebb magyar Finnországban

Finnországban kezdődött meg a juniorok számára a világkupa sorozat.

A mix váltónak nem jött össze az érem.

A Tornádó Team sportolói nyáron a gyorsasági görkorcsolya versenyein, télen pedig jégen, gyorskorcsolyában állnak rajthoz.

Bíró Hanna, aki 2020-ban Magyarország egyetlen indulója volt az Ifjúsági Olimpián St. Moritzban, most Finnországban versenyzett a junior világkupa idei első állomásán, ahol három távon, valamint mix váltóban volt érdekelt.

Hanna valamennyi egyéni számában remekül teljesített, és a mezőny első harmadában végzett. Legjobb eredménye az 500 méteren elért 13. helye volt. A mix váltó éremesélyesként várta a rajtot, Hanna fergeteges első körrel indított és első helyen adta tovább a váltást, ám sajnos a következő váltás előtt a társ kicsúszott a kanyarban, így elszállt a dobogóesély.

Jövő hétvégén a világkupa második állomása következik, ismét Seinäjokiban.

A klub versenyzői közül Sándor Lilla és György-Gombos Csanád Inzellben egy nemzetközi utánpótlás versenyen szerepelt, ahol egy második, illetve egy negyedik helyet szereztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában