A labdarúgó NB II.-ben

2022.11.12. 10:00

Veszélyes ellenfél a Csákvár

A válogatottmeccsek miatti két hetes szünet előtt az utolsó mérkőzését játssza a labdarúgó NB II.-ben a Szeged-Csanád GA, amely vasárnap 15 órától a Szent Gellért Fórumban a Csákvár együttesét fogadja.

mádi józsef

Gajdos Zsolt (jobbról) jó és eredményes játékára a Csákvár elleni szükség lesz.

Fotó: Ádám János

A borsodi duó elleni két meccs után (vereség a Diósgyőrtól 3–0-ra itthon, győzelem Kazincbarcikán 2–0-ra) hazai pályán zárja a labdarúgó NB II. újabb szakaszát a Szeged-Csanád GA. A 17. fordulóban vasárnap 15 órától az a Csákvár látogat a Szent Gellért Fórumba, amely az utóbbi időben a tabella első harmadába küzdötte fel magát.

A vendégek építettek egy hét meccses veretlenségi sorozatot, amelyben legyőzték az MTK-t (4–1), a Szentlőrincet (2–1), a Békéscsabát (2–0), a Mosonmagyaróvárt (2–1) és a Kozármislenyt (3–1), illetve ikszeltek a Doroggal (1–1) és a Budafokkal (2–2), viszont legutóbb 3–0-ra kikapott az éllovas Diósgyőrtől.

A Szeged helyre tette az önbizalmát Kazincbarcikán, ráadásul nem is akármilyen, érett játékkal. Jól reagált Alekszandar Sztevanovics edző csapata a hazai harcmodorra, és azzal verte meg a házigazdáját, amellyel az szerette volna a Szegedet felülmúlni: a kontrákkal.

A keretben Simon Ádám eltöltötte az eltiltását, így csatlakozhat a mérkőzésre készülő kerethez, amelyben egyelőre nincs sérült és eltiltott sem.

A Csákvár bátor futballt játszik, és ismerve a klub eddigi szereplését, nem valószínű, hogy olyan harcmodort választ, mint mondjuk a Dorog, a Mosonmagyaróvár vagy éppen a Kazincbarcika. A Szegednek tehát nem egy foggal-körömmel védekező csapatra kell számítania, hanem egy olyanra, amely a saját játékát nem elengedve feltolja a védekezését, és agresszíven próbál meg labdát szerezni, majd a gyors játékosai révén a támadást gyorsan befejezni.

A találkozó után két hetes szünet következik a bajnokságban, hiszen válogatottmeccsek következnek, sőt közben november 20-án megkezdődik a katari labdarúgó-világbajnokság is. Így a Szeged legközelebb november 26-án (szombat!) 13 órakor lép pályára Gyirmóton, ezt a meccset közvetíti majd a televízió.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában