Helyi sport

2022.11.24. 10:57

Egyetemi bajnok lett a szegedi testvérpár

Pápai Balázs és Pápai Bálint nyerte a tollaslabdázók toll kategóriájának férfi páros versenyét a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon, azaz a MEFOB-on.

Hatalmas múltú eseménynek számít a hazai sportéletben a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság, azaz a MEFOB, amelyet szinte minden sportágban megrendez a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség a felsőoktatásban tanulók részére. Így van ez tollaslabdában is, ahol ráadásul két kategóriát választanak szét: a műanyaglabdás esemény az amatőrök, a toll kategória a gyakorlott versenyzők terepe. Utóbbiban a férfi páros számban szegedi siker született, hiszen a Szegedi Tudományegyetemet, illetve az EL-CO Tech Tisza Tollas SE-t képviselő Pápai Balázs és Pápai Bálint nyert Cegléden.

– Mindketten matematikus szakon tanulunk, a MEFOB-on először vettünk részt az egyetemet képviselve. A csoportban két párost vertünk meg, majd jött az elődöntő és a döntő, amelyeket szintén sikerrel zártunk. A mezőny természetesen nem volt egy profi versenyhez hasonlítható, de sok pécsi játékos elindult, akik ellen mindig presztízs játszani. Örülünk az aranynak, illetve annak is, hogy méltóképpen képviselhettük a Szegedi Tudományegyetemet – fogalmazott Pápai Balázs, aki ezen a hétvégén már egy szlovéniai nyílt nemzetközi versenyen szerepel testvérével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában