A labdarúgó NB II.-ben

2022.11.27. 11:05

Így kell rangadót nyerni

A labdarúgó NB II. 18. fordulójában a Szeged-Csanád GA bravúros győzelmet aratott Gyirmóton, az egyetlen gólt Szakály Dénes szerezte, csapata pedig megerősítette a helyét az élmezőnyben.

Mádi József

A szegediek egymást követő harmadik mérkőzésükön nem kaptak gólt

Fotó: Nagy Gábor

Két olyan dolog is történt Gyirmóton, amelyre régóta vártak a Szeged-Csanád GA-nál. Egyrészt a döntetlenek és vereségek után a csapat végre legyőzte a Gyirmót együttesét, ráadásul idegenben és egy fontos rangadón.

Másrészt pedig a győztes találatot az a Szakály Dénes szerezte, akinek ez az első találata a szegedi színekben.

Az biztos volt a meccs előtt, hogy a Simon testvérek találkozója a pályán nem jöhet létre, hiszen a gyirmótiak Simonja, András betegeskedett.

A találkozó első félideje igencsak élvezhető volt, hiszen felváltva kerültek a kapuk elé az együttesek. Azt nem mondanánk, hogy ennyiszer sikerült lövéssel vagy helyzettel befejezni a támadást, de a Gyirmót részéről akadt Pethő Bence révén egy olyan lehetőség, amikor Takács János kapus már verve volt, viszont Szilágyi Zoltán a gólvonalról mentett, majd a következő támadásnál Medgyes Zoltán az oldalhálót találta el.

Válaszként vezetéshez jutott a Szeged: a 30. percben szép jobb oldali támadás végén Papp Áron beadása után Bíró Bence a felső lécre lőtte a labdát, a kipattanóra Szakály D. érkezett, és az ötösről ballal lőtt a kapuba, 0–1.

A Csákvár ellen már megtapasztalhattuk, mit és milyen jól tesz a Szeged, ha előnybe kerül.

Ezúttal is az történt, hogy zárt védekezéssel őrizte az előnyét, amikor megszerezte a labdát, igyekezett minél tovább játékban tartani, majd kontrákból megpróbált veszélyes lenni. Mindez a törekvés sikerrel járt ismét, így egymás után a harmadik mérkőzését nyerte meg a csapat, amely egymás után harmadszor nem kapott gólt az NB II.-ben.

A csapat jó szereplése felkeltette a játékosok iránti figyelmet, így a legújabb pletykák szerint a védő Temesvári Attila (22) iránt az NB I.-es Kecskemét érdeklődik, de a szegedi játékosnak 2024 nyaráig szerződése van a Tisza-parti klubbal, így elég nehéz dolga lenne a Bács-Kiskun megyei klunak a kivásárlással.

Alekszandar Sztevanovics: – Amit elterveztünk, azt a futballisták megvalósították. Percről percre magabiztosabb lett a játékunk, végig fölényben voltunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában