Helyi sport

2022.11.06. 12:26

Kikapott a St. Mihály Budapesten

Egy korai gól megpecsételte a KÉSZ-St. Mihály Szeged sorsát a Kelen SC vendégeként: a szegediek nem tudtak betalálni, így fontos mérkőzést veszítettek el.

V. P.

A kék-fekete mezes St. Mihály nem tudott pontot szerezni Budapesten.

Fotó: Gémes Sándor

Már a hatodik percben hátrányba került a KÉSZ-St. Mihály Szeged a Kelen elleni idegenbeli meccsen. Ekkor egy rossz felszabadítás után a keresztlabdával Bernhardt Barbara léphetett ki, majd Csapó Zsófia ugyan még beleért lövésébe, de hárítani már nem tudta azt.

A gól után azonban megvoltak a lehetőségei a szegedieknek, akik kétszer is farkasszemet nézhettek a kapussal, de mindkét esetben rossz döntést hoztak. A szünet után is pontatlanul játszottak a lányok, ám egy fejessel egyenlíthettek volna, de ez a lehetőség is kimaradt. A hajában sem sikerült az egyenlítés, így a St. Mihály egy fontos meccset veszített el a szintén újonc Kelen otthonában.

Azért is lett volna értékes a budapesti meccsen elért eredmény, mert a St. Mihályra még két mérkőzés vár idén, méghozzá két olyan csapat ellen, amellyel szemben bravúr lenne a pontszerzés, hiszen az ETO és a Ferencváros érkezik még az őszi szezonban Szegedre. 

Koncz Zsolt: – Nagyon rossz mentalitással léptünk pályára, nem éreztük át a mai mérkőzés fontosságát. Ha nem vagy alázatos és nem vagy tisztelettel a labdarúgás iránt, akkor az megbüntet, ezért bűnhödnünk kell. Nyugodtan kijelenthetem, hogy nálunk egyéni képességekben nem jobb csapattól kaptunk ki, de akaratban és küzdésben fölénk tudtak nőni, ez a legfájóbb számomra.

Kelen SC–KÉSZ-St. Mihály Szeged 1–0 (1-0)
Női labdarúgó NB I., 10. forduló. Budapest, Kelen SC sporttelep. Vezette: Alafi Beatrix (Nyeste, Jávorka).
Kelen: Bokros – Bederna, Végh D., Ónodi, Végh K. (Fogl, 72.), Ambach (Tóbik, 83.), Ramor, Berhardt Ba., Kerekes, Ács, Bernhardt Be. Vezetőedző: Kun István.
St. Mihály: Csapó – Pacsuta (Balázs, 56.), Csizi, Marcea, Papp Sz., Micic (Skoric, 56.), Sajti, Dékány (Nagy L., 68.), Pilán, Knezevics, Németh Zs. (Farkas N., 68.). Vezetőedző: Koncz Zsolt.
Gólszerző: Berhardt Ba. (6.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában