Beindul a meccsdaráló

2022.11.07. 16:58

Kupacsaták ékelődnek be a bajnoki fordulók közé

Mindössze két nap alatt lejátssza nyolcaddöntős párharcát a Metalcom Szentes és a Szegedi VE a férfi vízilabda magyar kupában. Előbbi ellenfele a Honvéd, utóbbié a Pécs lesz.

Becsei Dávid

Fókuszban az ellenfél és a labda.

Fotó: Török János

Annak a Honvédnek az otthonában ugrik medencébe szerdán 20 órakor a Metalcom Szentes férfi vízilabdacsapata a magyar kupa nyolcaddöntő első felvonásán – visszavágó pénteken 14 órától –, amely az Eurokupa legjobb tizenhat csapata között a Szolnoki Dózsával került össze a sorsoláson. Ugyanitt a Vasas a szerb Crvena zvezdával csap majd össze. 

Bár az utolsó másodpercekig izgalmas mérkőzést játszott szombaton a Szentes otthon a BVSC-vel a bajnokságban, 10–9-re kikapott, így a KSI szegedi pontszerzésének köszönhetően már az egyedüli csapat, amely még pont nélkül áll. A kupaellenfél Honvéd viszont négyből három bajnokiját is megnyerte eddig. A Ferencvárostól 12–6-es vereséget szenvedett idegenben a Szivós-csapat, az Egert (10–7), a Pécset (17–5) és az UVSE-t (13–7) viszont magabiztosan legyőzte otthon. 

Pikáns mérkőzésre van kilátás szerdán 20 órától a Tiszavirág Sportuszodában is. Az a Pécs vendégeskedik Szegeden a magyar kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén – visszavágó pénteken 19 órától –, amely májusban a bajnoki hetedik helyért játszott végletekig kiélezett találkozót itt. A győzelmet és a tabella hetedik pozícióját viszont a szegediek szerezték meg 12–10-es sikerükkel. 

Ami az eddigi négy bajnoki fordulót illeti, a Baranya megyeiek egyetlen győzelmüket Szentesen aratták (12–6), míg a Kaposvárral otthon ikszeltek (7–7). Az OSC 20–8-ra nyert Pécsett, míg a Honvéd vendégeként 17–5-ös vereséget szenvedtek. A Pécs a nyáron két játékost is igazolt Szentesről, a sajátnevelésű Pellei Kristófot, illetve Lajkó Mártont. 

Nem vár könnyű párharc a szegediekre, hiszen az eddigi bajnoki szereplésük nem úgy sikerült, ahogy eltervezték. A Kaposvár és a KSI ellen is 10–10-es döntetlennel hullajtottak pontokat itthon, míg a jobb erőkből álló Vasas és OSC vendégeként vállalható vereségeket szenvedtek el. 

A BENU Férfi Magyar Kupa nyolcaddöntőjének párosítása: Debrecen–OSC, Invictus–BVSC, KSI–Vasas, Eger–Miskolc, Kaposvár–Szolnok, Honvéd–Metalcom Szentes, Szegedi VE–Pécs, Ferencváros–UVSE. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában