A forduló gólvadásza

2022.11.14. 17:28

Negyven perc alatt mesterötös

Rovatunkban az elmúlt hétvége legjobb Csongrád-Csanád megyei góllövőjét mutatjuk be. Választásunk ezúttal az Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.-ben mesterötöst szerző játékosra, Busa Bencére esett: ő lett a forduló gólvadásza.

Vajgely Pál

Busa Bence (fehérben) mesterötöst jegyzett.

Fotó: Karnok Csaba

Ugyan a megyei II. osztályú Csengelében Novák Balázs és Szalai Boldizsár is hatszor volt eredményes, ám ezt egy 18–0-ra végződő meccsen tették. Választásunk így az Algyő ellen 5–1-es győzelmet aratott Szeged-Csanád GA II. csatárára esett, Busa Bence jegyezte ugyanis csapata mind az öt találatát.

– Sokat készültünk az SZVSE ellen is, de a játékunkban ez nem mutatkozott meg, sok volt a ki nem kényszerített hiba. Olyanokat rontottunk, ami nem volt ránk jellemző az előző fordulókban. Egy pontot szereztünk a rangadón, de nem vagyunk ezzel elégedetlenek. Készültünk, hogy az Algyő ellen visszatérjünk a győzelem útjára, ez szerencsére sikerült is, ahol egy olyan napot fogtunk ki, ahol minden összejött – mondta lapunknak Busa Bence annak kapcsán, hogy az algyői bajnoki előtt 1–1-es döntetlent játszottak az SZVSE-vel, így először veszítettek pontot a bajnokságban.

– Az elsőnél egy bal oldalról belőtt lapos labda után átvettem a védő mellett, betoltam a tizenhatoson belülre, majd egy lövőcsel után a hosszú sarokba lőttem. A másodiknál egy jobb oldali beadás után picit mögém érkezett, de visszanyúltam érte, majd a rövid oldalra belőttem. A harmadik egy jobb oldali kiugratásnál két védő között bújtam ki, majd éles szögből rúgtam a hosszú sarkot, A negyediknél a csapattársam vezette a kapusra a labdát, elkísértem a támadással, a kapus blokkolt, de szerencsésen elém pattant és csak az üres kapuba kellett gurítanom. Az ötödik egy kontra után a jobb szélsőnket indították, majd a félpályánál kiugratott, a kapusra vezethettem, és kilőttem a hosszú oldalt – idézte fel góljait a 28 éves támadó. 

A Szeged-Csanád GA II. eddig csak egy mérkőzését nem nyerte meg, és magabiztosan vezeti a megyei I. osztályt.

– Mindig van hova fejlődni, folyamatosan gyakoroljuk is a megoldandó szituációkat. Jó program alapján készülünk, minden adott a felkészüléshez. Fontos mérföldkövek állnak előttünk, először a bajnokságot kell megnyernünk, de fel kell készíteni a csapatot egy esetleges osztályozóra is, nem szabad egy pillanatra sem kiengedni – zárta Busa Bence.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában